Malatya Teknokent büyüyor: 42 AR-GE ofisli yeni hizmet binası geliyor
Malatya'nın teknoloji üssü ve yerli üretim merkezi olan Malatya Teknokent, kapasitesini aşan talebi karşılamak için dev bir adım attı. 360 dönümlük bir alanda faaliyetlerini sürdüren Teknokent 3 bin 330 metrekare kapalı alana sahip olacak ve içinde 42 yeni AR-GE ofisinin yer alacağı yeni hizmet binası projesine başlandığını duyurdu.
Haberin Özeti
- • Malatya Teknokent, artan talebi karşılamak amacıyla 3.330 metrekare kapalı alana ve 42 yeni AR-GE ofisine sahip hizmet binası projesini başlattı.
- • İnönü Üniversitesi, Teknokent'in yüzde 100 doluluğa ulaşması ve yeni projelere yer darlığı çekmesi üzerine bir yıllık görüşmelerle projeyi duyurdu.
- • Yeni bina "yaşam merkezi" konseptinde ortak çalışma alanları sunarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sanayi Bakanı Kacır'a destekleri için teşekkür edildi.
Görüşmeler Meyvesini Verdi
Yaklaşık bir yıl önce Malatya Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Hasan Yılmaz ile yaptığımız röportajda, Teknokent’in yüzde 100 doluluk oranına ulaştığı ve ek binalara acil ihtiyaç duyulduğu gündeme gelmişti. Yılmaz, 440 personelin istihdam edildiği merkezin yer darlığı nedeniyle yeni projelere cevap vermekte zorlandığını belirterek, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile çözüm için masada olduklarını ifade etmişti. Bir yıldır sürdürülen kritik görüşmeler sonuç verdi. İnönü Üniversitesi, Teknokent yerleşkesinde inşa edilecek yeni hizmet binasının proje sürecinin başladığını duyurdu.
Bakmadan Geçme