Malatya sil baştan yenilenecek
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinden etkilenen ve aralarında Malatya'nın da bulunduğu 7 ilin yeniden imarı için bu yıl da altyapıdan eğitime, turizmden konuta kadar birçok alanda önemli yatırımlar hayata geçirilmesi hedefleniyor.
Eğitim ve kültür projeleri
Depremden etkilenen illerde eğitim ve kültür yatırımları da sürecek.
Bu kapsamda, Milli Eğitim Bakanlığınca bölgedeki 11 ilde çelik yapılı okul inşası için 1 milyar liralık yatırım yapılacak. Söz konusu projenin bu yıl tamamlanması öngörülüyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığının deprem bölgesindeki kültürel varlıkların bakımı, onarımı ve çevre düzenlemesini içeren projeleri için 1,5 milyar lira tahsis edilecek. Bu ödenekle Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş'taki müze ve kale gibi yapılar onarılacak.
Ayrıca, Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Osmaniye'deki kütüphanelerin onarımı için bu yıl 2,1 milyar lira harcanacak.
Adalet Bakanlığının depremden etkilenen 5 ildeki adli tıp binası, adliye ve cezaevi projeleri ile etüt işleri için 2,7 milyar liradan fazla yatırım yapması planlanıyor.
Bakmadan Geçme