• Haberler
  • Eğitim
  • Malatya öğrencilerinden büyük başarı: 54 okul destek almaya hak kazandı

Malatya öğrencilerinden büyük başarı: 54 okul destek almaya hak kazandı

Malatya İl Millî Eğitim Müdürlüğü, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Programı kapsamında önemli bir başarı elde etti. İl genelinde başvuru yapan 110 okuldan 54'ü destek almaya hak kazandı.

Malatya öğrencilerinden büyük başarı: 54 okul destek almaya hak kazandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya İl Millî Eğitim Müdürlüğü, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Programı kapsamında kent genelinde programa başvuru yapan 110 okuldan 54’ü, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandığını duyurdu. TÜBİTAK tarafından öğrencileri düşünmeye, araştırmaya, gözlem yapmaya ve bilimsel üretime teşvik etmek amacıyla yürütülen 4006 Bilim Fuarları Programı kapsamında açıklanan sonuçlarda Malatya’nın yüksek kabul oranıyla dikkat çektiği belirtildi.

110 başvurudan 54’ü destek aldı

İl genelinde bilim kültürünü yaygınlaştırmak ve öğrencilerin araştırma becerilerini geliştirmek amacıyla yapılan çalışmaların karşılığını bulduğu ifade edilirken, titizlikle hazırlanan projeler arasından 54 okulun projesi, değerlendirme süreçlerini başarıyla geçerek destek kapsamına alındı.

İl millî eğitim müdürü bakır’dan tebrik mesajı

Sonuçların açıklanmasının ardından değerlendirmede bulunan Malatya İl Millî Eğitim Müdürü Behçet Bakır, başarının öğrenci ve öğretmenlerin azimli çalışmalarıyla elde edildiğini vurguladı.

Bakır açıklamasında, “İlimiz genelinde bilim kültürünü geliştirmeye ve gençlerimizi araştırmaya teşvik etmeye kararlılıkla devam ediyoruz. TÜBİTAK 4006 programı kapsamında projeleriyle fark yaratan tüm öğrencilerimizi; onlara bu süreçte rehberlik eden kıymetli öğretmenlerimizi ve okul yöneticilerimizi yürekten tebrik ediyorum. Bilimle gelişen, teknolojiyi tüketen değil üreten bir gelecek inşa etmek için durmadan çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Destek almaya hak kazanan 54 okulun, önümüzdeki süreçte kendi bünyelerinde bilim fuarları düzenleyerek projelerini öğrenci, veli ve vatandaşların ziyaretine sunacağı bildirildi.

Malatya Net Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme