• Haberler
  • Ekonomi
  • Malatya'nın yöresel lezzetinin sofraya yolculuğu başladı!

Malatya'nın yöresel lezzetinin sofraya yolculuğu başladı!

Malatya'nın Doğanşehir ilçesine bağlı Kurucaova Mahallesi'nde 2 bin 360 dekarlık alana ekilen kuru fasulyelerin hasadı başladı.

Malatya’nın kuru fasulyesiyle meşhur Doğanşehir ilçesinde hasat sezonu başladı. İlçedeki verimli tarlalarda üreticilerle birlikte fasulye harmanına katılan Doğanşehir Kaymakamı Ahmet Fatih Sungur, hem üreticilerle sohbet etti hem de hasat çalışmalarına destek verdi. Bölgenin ekonomik ve kültürel simgesi haline gelen kuru fasulyenin Doğanşehir’de tarlalardan sofralara yolculuğuna başladı.

Kuru Fasulye Hasadı Başladı

Kurucaova’da üretilen fasulyelerin hem lezzetiyle hem de kalitesiyle bölge ekonomisine önemli katkı sağladığını belirten Kaymakam Sungur, “Emek veren tüm üreticilerimizi tebrik ediyorum. Bu sezon Doğanşehir'de 2 bin 360 dekar alanda fasulye dikimi yapıldı. Erkenci cins dediğimiz fasulye dediğimiz ürünün geçen ay hasadı yapıldı. Bu daha geç yetişen dermason cinsinin ise bugün burada startını verdik. Yaklaşık 10-15 gün sürecek hasat dönemimiz de fasulye hasadı tamamlanmış olacaktır. Doğanşehir'imizin marka değeri ürünlerinden olan kuru fasulyemizi herkesin tatması için ilçemize bekliyoruz” dedi.  

Malatya Net Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
Özel Haber

Bakmadan Geçme