Malatya'nın sembolü

Son günlerde Malatya kamuoyunda sıkça yer alan Sultansuyu Harası'yla ilgili konuşan Tüketici Hakları Derneği Malatya Şube Başkanı Zuhal Dişer, Sultansuyu Harası'nın Malatya'nın önemli bir sembol olduğunu belirterek, Tarihsel bir miras, doğal bir yaşam alanı, dünyaca ünlü atlar yetiştirilen, şehrimizin turizm ve ekonomisine katkı sağlayan bu işletmenin hak etmediği bahsi geçen şekilde yok edilmesine karşı olduğumuzu bu vesile belirtmek isteriz' dedi. 

Malatya'nın sembolü

15 Mart Tüketici Hakları Günü nedeniyle bir açıklama yapan Tüketici Hakları Derneği Malatya Şube Başkanı Zuhal Dişer, tüketici hakları gününü tebrik etti. Dişer, 2021 yılında uluslararası tüketici örgütleri ile birlikte “Kullan At Plastikler Yasaklansın” proje çalışmasının yapıldığını söyledi. 

“Kullan At Plastikler Yasaklansın” 

15 Mart Tüketici Hakları Günü hakkında bilgiler paylaşan Dişer, "15 Mart dünyada ve ülkemizde “Tüketici Hakları Günü” olarak kutlanmaktadır. “Tüketici” kavramı dünyanın en eski kaynaklarında kullanılan yazılan ve günümüzde hala hakları ve bilinci tam da olgunlaşmamış bir kavramdır, her insan hayata tüketerek başlar ve yaşamının sonuna kadar tüketmek zorundadır. Dernek olarak tüketici bilinci oluşturmak ülkemizde bu konu ile ilgili aksamaları gidermek için gayret sarf etmekteyiz, yasa ile korunan haklarından tüketicileri faydalandırmak amacı ile ayrıca yasa ile yapılmayanlara dikkat çekmek adına çalışmalar yapmaktayız. 2021 yılında üyesi olduğumuz Uluslararası tüketici örgütleri ile yapılan çalışmalardan “Kullan At Plastikler Yasaklansın” projesi ile Tüketici Hakları Derneği Genel Merkezi’nin de ülkemizde bu plastikler yasaklansın diye çalışmaları başlatılmıştır. Ülkemizde de çok fazla kirlilik mevcuttur. Çözümü daha zorlaşmadan bu konuya siyasilerin sivil toplumun ve tüketicilerin duyarlılığını bekliyoruz, daha yaşanabilir bir dünyaya hepimizin ihtiyacı var ve herkes bulunduğu yerden başlamalı kanaatindeyiz" diye konuştu. 

Bizleri rahatsız ediyor

Son haftalarda Malatya kamuoyunda sürekli olarak gündemde yer alan Sultansuyu Harası'ndaki gelişmelere, kayıtsız kalamadıklarını belirten Dişer, "Çevremizi bu kadar tehdit eden bir konudan bahsetmişken Malatya gündeminde konu edilen “Sultan Suyu Harası” ile ilgili haberlere konu olan özelleştirilmesi, parsellenip satılması gibi konular bizleri rahatsız etmektedir. Şehrimiz için önemli bir sembol olan,  tarihsel bir miras, doğal bir yaşam alanı, dünyaca ünlü atlar yetiştirilen, şehrimizin turizm ve ekonomisine katkı sağlayan bu işletmenin hak etmediği bahsi geçen şekilde yok edilmesine karşı olduğumuzu bu vesile belirtmek isteriz. Tüketici hakları doğumdan ölüme bütün bireylerin kendini soyutlayamayacağı bir olgudur bu sebeple bir zihniyet dönüşüne ihtiyaç vardır. Ortak evimiz olan dünyamız ve şehirlerimiz için bu konuya sahip çıkmalıyız; insan olarak herkesin en iyi şekilde yaşama hakkı olduğuna olan inancımızla “Tüketici Hakları Günü”’nü tebrik ederiz" şeklinde konuştu.