Malatya'nın şampiyon atı Kaçkar yeniden piste çıkıyor! Hedef Erzurum'da zafer
Malatya'nın başarılı rahvan yarış atı Kaçkar, geçtiğimiz yıl elde ettiği şampiyonluğun ardından yeni bir zafer için Erzurum'a gidiyor. Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit adına başaltı kategorisinde yarışacak Kaçkar, 6 Eylül'de düzenlenecek Federasyon Yarışı'nda Malatya'yı temsil edecek.
Malatya’nın geleneksel atlı sporlardaki gururu Kaçkar, yeni bir şampiyonluk için piste çıkmaya hazırlanıyor. Daha önce katıldığı yarışlarda elde ettiği başarılı derecelerle dikkat çeken Kaçkar, 6 Eylül 2026 Pazar günü Erzurum’da düzenlenecek Federasyon Yarışı’nda başaltı kategorisinde mücadele edecek.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu ve Yakutiye Belediyesi iş birliğiyle Umudum Köyü Yarış Sahası’nda düzenlenecek yarış, “Zaferin Ruhu, Geleneğin Gücü” temasıyla gerçekleştirilecek.
Malatya’nın Konak bölgesinden yarışlara katılan Kaçkar, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit adına koşarak Malatya’yı temsil edecek.
Geçen yıl şampiyon olmuştu
Kaçkar, geçtiğimiz yıl İlhan Geçit adına katıldığı yarışlarda şampiyonluk elde ederek önemli bir başarıya imza atmıştı.
Gaziantep’te düzenlenen koşularda Güneydoğu Anadolu birinciliğini kazanan Kaçkar, ardından Afyonkarahisar’daki yarışlarda mücadele etti. Adıyaman’da gerçekleştirilen son yarışında ise en yakın rakibine yaklaşık 70 metre fark atarak dikkat çekici bir performans sergiledi.
Başarılı performansıyla Malatyalıların büyük beğenisini kazanan Kaçkar’ın Erzurum’daki yarışta da hedefi zirvede yer almak.
Kaçkar, Konak’tan Erzurum’a uğurlandı
Önemli yarış öncesinde Kaçkar için Konak’ta uğurlama programı düzenlendi. Programa Yeşilyurt Belediye Meclis Üyesi Halil Mutlu, Konak-Banazı ve Horata Kültür ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Fahri Açıkgöz, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.
Programda konuşan Dernek Başkanı Fahri Açıkgöz, Kaçkar’ın bugüne kadar elde ettiği başarıların kendilerini gururlandırdığını belirterek Erzurum’dan da şampiyonlukla dönmek istediklerini söyledi.
“Hedefimiz Erzurum’dan şampiyon dönmek”
Kaçkar’a güvendiklerini ifade eden Açıkgöz, “Gaziantep’teki koşularda adeta tozu dumana katan Kaçkarımız, Güneydoğu Anadolu birincisi olarak göğsümüzü kabarttı. Ardından Afyonkarahisar’daki koşulara katıldı. Son olarak Adıyaman’daki yarışlarda en yakın rakibine yaklaşık 70 metre fark atarak büyük bir başarıya imza attı ve şehrimize gururla döndü. Şimdi önümüzde çok önemli bir yarış var. Hedefimiz, 6 Eylül Pazar günü Erzurum’da düzenlenecek Federasyon Yarışı’ndan şampiyon olarak dönmek” dedi.
Malatyalılardan destek ve dua isteyen Açıkgöz, atlı sporlara gönül verenlerle birlikte Erzurum’a giderek Kaçkar ve jokeyinin yanında olacaklarını ifade etti.
Açıkgöz, Kaçkar’ın yarışlara katılmasına verdiği desteklerden dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’e de teşekkür etti.
Bakmadan Geçme