Malatya'da en çok göçü o ilçe vermiş

Malatya Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer, Türkiye'de sadece Pütürge'de profilit çıkarılmasına rağmen en çok göç veren ilçe olduğunu söyledi. Gezer, seçimlerde emeğe ve projelere bakılarak oy verilmesini istedi. 

Malatya'da en çok göçü o ilçe vermiş

Malatya Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Pütürge ilçesi hakkında değerlendirmelerde bulundu. İlçenin sahip olduğu kültürel ve ekonomik değerlere değinen Gezer, Türkiye'de sadece Pütürge'de profilit çıkarılmasına rağmen son yirmi yılda en çok göç veren ilçe olduğunu ifade etti.     

Malatya'nın en çok göç veren ilçesi

Madenler kamyon kamyon satıldı                    

Pütürge'nin çok güzel bir belde olduğuna vurgulayan Gezer, "20 milyon ton profilit vardır bu bölgede. Ama maalesef katma değerini yükseltemiyoruz. Kayısıyı kutu kutu satıyoruz. Madenlerimizi kamyon kamyon satıyoruz. Yani bu ülkenin siyasetçileri, bilim insanları olarak bu ürünlerin katma değeri yükseltme konusunda ciddi bir başarı ortaya koyamıyoruz. Bundan yirmi yıl kadar önce 973 ilçe arasında 820'nci sıradayken bugün 933'üncü sıraya gerilemiş. Yani yirmi yılda 113 sıra daha geriye gitmiş. Pütürge ilçemiz bu haliyle ülkemizdeki yaklaşık bin ilçe arasında son 40 ilçe arasında girmiş durumda. Ve bütün bunların sonucu olarak ciddi nüfus kaybeden bir ilçemiz. Adeta fırsat bulanın kaçtığı bir ilçeye dönüşmüş durumda" açıklamasını yaptı.

Malatya'nın en çok göç veren ilçesi

Pütürgelilerin teveccühüne talibiz

Pütürge'nin Türkiye'de en fazla nüfus kaybeden ilçe olduğunu belirten Gezer, "Çünkü bugün Pütürge'nin Pütürge dışındaki nüfusu Pütürge içindeki nüfusunun 10 katını aşmış durumda. Okuma yazma oranının en düşük olduğu ilçemiz. Yani neredeyse her 4 kişiden birinin okuma yazma bilmediği bir ilçeden bahsediyoruz arkadaşlar. Yirmi birinci yüzyılda bu kabul edilen bunu sorgulamayacak mıyız? Bunun üzerine düşünmeyecek miyiz? Bunun hesabını birilerine sormayacak mıyız? Sevgili Pütürgeliler ilçemizin az önce bahsettiğimiz sorunlarını çözmek, 20 yıldır devam eden gerileme sürecini durdurmak, ilçemizi hak ettiği yere taşımak için bu seçimlerde teveccühünüze talibiz. Pütürge ilçemizle ilgili bütün projelerimizin ve yol haritamızın hazır olduğunu bilmenizi isterim. Gelin artık seçimlerde partilerin isimlerine bakarak değil emeğe, projelere ve vicdanımıza bakarak oy verelim" açıklamasını yaptı