Malatya'nın bütçesi hazır!

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, Kahramanmaraş depremlerinden etkilene iller arasında yer alan Malatya'nın bütçesi hazır olduğunu söyledi.

Malatya'nın bütçesi hazır!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, Malatya Vuslat TV kanalında 2024 Yerel Seçimlere Doğru programının canlı yayın konuğu oldu. 
70 güne yakın zamandan beri sahada olduğunu dile getiren Belediye Başkan Adayı Sami Er, bütün söylemlerinin Malatya’nın yaralarını sarmak üzerine olduğuna değindi. Söylemlerinde hep teknik konulara yer verdiğini belirten Er, “Hep teknik konuları konuştum. Ama spekülatif şekilde söylemediğim şeyler söyleniyormuş gibi konuşuluyor. Niyet okumaya göre mi siyaset yapılıyor? Hayretler içerisinde kaldım. Ben kamuoyu önünde açıklamamı yaptım. Esnaflarımız bu söylemlerden sonra tedirgin olmuşlar. Siyasetin de bir adabı bir seviyesi var. Siyasi polemiklere hiç girmedim. Malatya’nın benden umudu var. Benim bütün argümanlarım ve konuşmalarım Malatya üzerine. Katıldığım programlarda, konuşmalarda asla hiçbirinin ismini ağzıma almadım. Ben işime bakıyorum. Ben Malatya halkını bu polemiklerle meşgul etmem. Biz her zaman icraatlarımızı anlatacağız, projelerimizi anlatacağız” dedi.  

Deprem bölgelerinin bütçesi hazır!

Hükümetin deprem bölgelerine bütçesi hazır 

Sami Er, TOKİ ve Emlak Konut gibi kurumlarda üst düzey mevkilerde bulunduğunu sürekli vurgulaması, muhalefet tarafından çarpıtıldığını ifade ederek “Biz bürokrasiyi biliyoruz. Bürokrasi de işlerin nasıl yol aldığını biliyoruz. Şunu özellikle vurgulayayım. Hükümetimizin deprem bölgesiyle ilgili bütçesi hazır. Bu işleri hızlandırmak istememim temel nedeni de bu. Bu bütçe var iken en etkili şekilde kullanmak istiyorum. Ben TOKİ Müdürünü arıyorum. Veli Bey bende ararım, bunda ne var diyor. Asıl mesele aramak değil iş tutmaktır. Ben 5 yıl TOKİ’de çalıştım. Veli Bey, Malatya’nın sorunuyla ilgili bir kez olsun benim yanıma gelmiş değil. Malatya’dan bir sürü vekiller geliyordu. O zamanda söyledim. ‘Benim TOKİ’de oluşumu bir fırsat bilin’ dedim” şeklinde konuştu. 
Belediyeciliği bilmeyen insanların başkan seçilmesi durumunda 3 yılda belediyeciliği anca tanıyacaklarını belirten Er, “Biz göreve geldiğimiz gün işe başlayacağız. Bir taraftan seçim çalışmaları yaparken diğer taraftan derslerimize çalışıyoruz. ‘Yerinde dönüşüm nasıl olacak, orta hasarlı binalar ne olacak, rezerv alanlarını nasıl arttırabiliriz?’ bunlarla ilgili birçok çalışmalarımız var” dedi. 

“Ben göreve geldiğimde süreç daha da hızlanacak” 

Malatya’daki inşaatların diğer 11 ile göre yavaş ilerlemesinin vatandaş tarafından tepkiye yol açtığı sorusuna cevap veren Sami Er, “Ben göreve geldiğimde süreç daha da hızlanacak. Tabi birileri kafa karıştırıyor. Burada bir art niyetlilik var. Biz istesek inanın 1 yıl içerisinde 40- 50 bin konutu yaparız. Gelincik Tepe’de, İkizce’de, Çamurlu’da burada TOKİ’nin alanları var, yapar geçeriz. Biz şehrin dokusunu bozmadan yerinde dönüşümü tercih ediyoruz. Herkes kendi mahallesinde, sokağında, komşusuyla birlikte oturmaya devam etsin istiyoruz” dedi. 
Rezerv alanlarıyla ilgili bilgi veren Er, şu anda çarşı alanının olduğu yerin haricinde 43 rezerv alanının tespit edildiğini belirtti. 43 rezerv alanının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylandığını ifade eden Er, sözlerine şöyle devam etti: “Bu alanlar onaylandıkça projelendirilecek, ihaleye çıkacak. İhaleye çıkan da var. Mesela bir taraftan Akpınar çarşı yükselirken diğer taraftan Kışla Caddesinin arkası Saray Mahallesi bölgesinde çok ciddi bir alan şu anda ihale edildi. İnşaatı başlayacak.”