Malatya için yoğun mesai

AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile birlikte Malatya'da yoğun bir gün geçirdiklerini belirterek, gün boyu devam eden ziyaretler ve toplantılar çerçevesinde, kentteki süreçlerin hızlandırılması için önemli kararlar alındığını ifade etti.

Malatya için yoğun mesai
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Güne, sivil toplum kuruluşları ve medya temsilcilerinin de katıldığı değerlendirme ve istişare toplantısıyla başladıklarını ifade eden Milletvekili Babacan, toplantının ardından Bakan Kurum ile birlikte, şehir merkezi ve Saray-Kışla Caddesi bölgesi başta olmak üzere çeşitli şantiye ve saha ziyaretlerinde bulunduklarını belirtti.

Rezerv Bölgelerde İhaleler ve Tahliyeler Başlıyor

Babacan yaptığı yazılı açıklamada, "Malatya'da ilan edilmiş tüm rezerv bölgelerin ihaleleri Ağustos ayı sonuna kadar tamamlanacak. Aynı zamanda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi'nin koordinasyonunda tahliye işlemleri başlatılacak ve boşaltılan binaların yıkımları gerçekleştirilecek. Bakan Kurum'un talimatıyla, rezerv bölgelerdeki boşaltılmış binaların yıkımları hemen yarın itibariyle başlayacak. Ardından, ihalesi yapılan tüm rezerv bölgelerde inşaat çalışmaları eş zamanlı olarak başlatılacak.

Koordinasyon Komisyonu Oluşturuldu

Sürecin hızlı ve verimli ilerlemesi için Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bir koordinasyon komisyonu kuruldu. Bu komisyon, rezerv bölgelerdeki tahliyeler, konteyner organizasyonu ve yıkım işlemlerini Valilik ve Bakanlık ile birlikte yürütecek.

Orta Hasarlı Binalar İçin Yeni Düzenlemeler

Orta hasarlı binalar için ruhsat süresinin dolduğunu belirten Babacan, bu binaların artık ağır hasarlı bina statüsüne alındığını ve hak sahipliğine dahil edilerek kuralara katıldığını duyurdu. Ağır hasarlı olarak değerlendirilen bu binaların yıkımı yarın başlayacak. Güçlendirme ruhsatı alınmış binalar için ise AFAD aracılığıyla kredilendirme işlemleri başlatıldı. Orta hasarlı binaların güçlendirme kredisi işlemlerinin hızlanması amacıyla AFAD'a ek personel temini sağlanacak" ifadelerini kullandı.

Babacan, sürecin hızlanmasının tek gündem olduğuna dikkat çekerek, tüm tarafların koordineli bir şekilde çalışacağını belirtti.