Malatya Hatay'ı örnek alsın

6 Şubat'ta yaşanan depremlerde ağır hasar alan Malatya'da yıkım işlemleri devam ediyor. Ancak kentte, yıkım sonrası yerinde ayrışma yapılması tepki çekiyor. Hatay Valiliği yerinde ayrışımım yasaklandığını duyurdu. Hatay Valiliğinin açıklamasının ardından Malatya Valiliğinin nasıl bir karar vereceği merak konusu oldu. 

Malatya Hatay'ı örnek alsın

6 Şubat’ta yaşanan depremlerde ağır hasar alan Malatya’da bir yandan ağır hasarlı binalarda yıkım işlemleri sürerken diğer yandan yıkılan binalar yerinde ayrıştırılıyor. Yerinde ayrıştırmaya Malatya’da esnaf ve vatandaşlar tepki göstermişti. Depremlerde en çok hasar alan illerden olan Hatay Valiliği aldığı kararla yerinde dönüşümün yasaklandığını açıkladı. Bu karar sonrası Malatya Valiliğinin yerinde ayrıştırmayı yasaklayıp yasaklamayacağı merak konusu haline geldi. 
Hatay Valiliğinin yerinde dönüşüm kararı şu şekilde; “İlimiz merkez ilçelerinde, yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları çerçevesinde ayrıştırma işlemi yerinde yapılmayıp, belirlenen 61 bölgede gerçekleştirilmektedir. Yıkım sürecinin hızlandırılması, insan ve çevre sağlığının korunması adına da gerekli tedbirler alınmaktadır.”