Malatya dünya başkenti olmaya aday!

ekonomim.com yazarı Vahap Mumyar, Dünyanın ilk 6'lı çapraz karaciğer naklinin gerçekleştiği Malatya İnönü Üniversitesi Karaciğer Enstitüsü'ndeki başarıyı anlattı. Mumyar, 'Malatya, 'çapraz karaciğer nakli'nin dünya başkenti oluyor' ifadesini kullandı. 

Malatya dünya başkenti olmaya aday!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya dünya başkenti olmaya aday!

6 Şubat’ta yaşanan depremlerde ağır hasar alan Malatya’da sağlık alanındaki çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Daha önce de ilk 4’lü ve 5’li çapraz karaciğer nakilleri Malatya İnönü Üniversitesi Karaciğer Enstitüsü Müdürü Prof. Sezai Yılmaz ve ekibi tarafından gerçekleştirilmişti. İnönü Üniversitesi Karaciğer Enstitüsü, geçtiğimiz hafta tıp dünyasına damgasını vuran bir başarıya daha imza attı. Dünyanın ilk 6’lı çapraz karaciğer nakli Malatya’da gerçekleştirildi… Sistem sayesinde organ nakli bekleyen hastalara, sadece ülkemizde değil tüm dünyada çapraz karaciğer nakli yeni bir umut oldu.

Malatya dünya başkenti olmaya aday!

ekonomim.com yazarı Vahap Mumyar bugünkü köşesinde 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Malatya’da sağlık alanındaki çalışmaları köşesine taşıdı. 
Köşe yazısını okumak için tıklayın... https://www.ekonomim