Malatya desteğe rağmen unutuldu

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Gözel, basın mensuplarını ziyaret ederek 31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlere yönelik değerlendirmeler de bulundu. Özel, 'Malatya maalesef gördüğüm kadarıyla ve dinlediğim kadarıyla bu ciddi oy oranına rağmen unutulmuş.  Malatya iktidara ne kadar destek verdiyse o kadar arka plana atılmış' dedi.

Malatya desteğe rağmen unutuldu

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Gözel,  Malatya’da basın mensuplarını ziyaret etti. 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerle ilgili  değerlendirmelerde bulunan Gözel, AK Parti’nin Malatya’dan ciddi oranda oy almasına rağmen Malatya’yı geri plana attıklarını   ve  güçlü bir adayla alternatif sağlanması gerektiğini ifade etti.

Deprem bölgesinde insanların yaşama problemi var

Deprem bölgesinde Türkiye’den daha fazla ciddi sorunları olduğuna değinen Gözel, “Deprem bölgesinin, Türkiye’nin genelinden çok daha fazla, ciddi ve derin problemleri var. Türkiye genelinde bir ekonomik kriz var. İnsanların refah seviyesi düştü.  Hukukla ilgili, adaletle ilgili problemlerimiz var ama deprem bölgesinde insanların yaşama problemi var. Barınma problemi var. Çok ciddi bir göç problemi var. Dolayısıyla buralara birtakım çalışmalar yürütüyoruz” ifadelerini kullandı. 

İşbirlikleri arayışındayız

Yerel seçimlerin kapıda olduğunu dile getiren Gözel,  Gelecek Partisi’nin genel seçimlerden hemen sonra çalışmalara başladığını ve tüm Türkiye’de aday çıkarmaya hazırlandıklarını vurguladı. Gözel, “İl başkanlarımız kendi illerinde, ilçelerinde çalışırken, bir taraftan da genel merkez yerel yönetimler başkanlığımız ve seçim işleri başkanlığımız çalışmaları başlatmıştı. Her hafta partimizde belli adaylarımızı açıklamaya çalışıyoruz ve şöyle bir deklarasyon (bildirge) yapmıştık. Dedik ki biz bütün Türkiye'de aday çıkarmaya hazırlanıyoruz. Amacımız bu yönde, hazırlığımız bu yönde. Fakat iş birliklerine de mahsus tutuyoruz. Özellikle yerel İl bazlı, ilçe bazlı, bölge bazlı işbirlikleri arayışındayız. Oranın dinamiklerine göre, oradaki partilerin durumlarına göre aday ihtimallerine göre yerelde çalışmayı yürütüyoruz. Geçtiğimiz hafta bunu bir adım daha öteye götürdük ve parti başkanlık kurulumuz yani genel başkan yardımcılarımız her bir büyükşehirden bir genel başkan yardımcısı olumlu olacak şekilde görevlendirildi. Yine parti yönetim kurulu üyelerimiz diğer şehirlerimizde görevlendirildi ve seçim bitene kadar buralarda çalışma yürüteceğiz. Bu minvalde biz de Malatya ile görevlendirildik” dedi.

Malatya’da alternatif oluşturmayı düşünüyoruz

Malatya’da saha çalışmalarını yürüttüklerini kaydeden Gözel, Malatya’ya  güçlü bir adayla alternatif sağlanması gerektiğini belirtirken bu konuda ümitli olduğunu da söyledi. Gözel, şunları ekledi: “Burada il başkanımız daha önceden bir süreç başlatmış ve belli çalışmalar yapmışlar. Biz de bunları yerinde görmüş, dinlemiş olduk. İnşallah Malatya'yla ilgili şunu söyleyebilirim ki, her ne kadar AK Parti'nin burada çok ciddi bir oranı olsa da oy potansiyeli olsa da, son seçimlerde, önceki seçimlerde de ciddi oylar almış olsa da Malatya'da gerçekten alternatif oluşturabilecek bir çalışma şu an yürütülüyor. Güçlü bir adayla ve birçok partinin desteğiyle Malatya'ya bir alternatif sağlamamız gerektiğinin farkındayız bu yönde bir çalışma yürütülüyor ve güzel de bir yol kat edilmiş. O yüzden ben ümitliyim. Malatya maalesef gördüğüm kadarıyla ve dinlediğim kadarıyla bu ciddi oy oranına rağmen unutulmuş.  Malatya iktidara ne kadar destek verdiyse o kadar arka plana atılmış. Biraz cepte görülmüş çantada keklik görülmüş. Dolayısıyla Malatyalı da bunun farkında. Malatya'nın, iktidara vermesi gereken bir ders olduğunu düşünüyorum. Bizi hatırlayın diyeceğini  düşünüyorum. Bizi unutmayın. Biz başka partiye de gerekirse oy veririz. Gerekirse belediye değiştiririz. Başka partiye veririz ve iktidarın bizi fark etmesini sağlarız gibi bir düşünce oluşmaya başlamış. Biz de bu burada vatandaşı yalnız bırakmayarak, vatandaşa alternatifsiz bırakmayarak güçlü bir adayla, güçlü bir birliktelikle inşallah iktidara bir alternatif oluşturmayı düşünüyoruz. Malatya üzerinde  tek başına seçime girmeyeceği kesin gibi. Partisi özelinde eğer iş birliği sağlanamazsa biz tek başınıza da adayımızı çıkarırız. Fakat işbirliği sağlandığında  vatandaşa faydalı bir alternatif çıkacaksa daha kuvvetli bir alternatif çıkacaksa bununla ilgili de fedakârlık kaçınmayız. Çünkü önceliğimiz Malatyalının burada iyiliği ve Malatyalının çıkarı. Dolayısıyla bu açıdan biz gerekirse bir işbirliği içerisinde, logomuzla aday çıkarmaktan fedakârlık gösterebiliriz ama baktık ki burada bir iş birliği söz konusu biz yine en güçlü adayla en güçlü alternatif olacak şekilde bir çalışmayı da bir taraftan sürdürürüz.”

Saadet Partisi’yle görüşmeler sürüyor

Yerel seçimde Saadet Partisi’yle iş birliği yapma niyetinde olduklarını ve görüşmelerin devam ettiğini ifade eden Gözel,”Saadet Partisi'yle birçok ilde ve ilçede iş birliği yapma niyetiyle bu minvalde genel başkanlarımızla görüşmelerini sürdürüyorlar. Yetkili kurullarımızla görüşmelerini sürdürüyorlar. Burada da yine il başkanlarımızla görüşüyor bu düzlemde. Orası tabii ki ittifaka ve işbirliğine en yakın olduğumuz parti. Çünkü mecliste bir ittifakımız var. Açıkçası genel merkez anlamında genel başkanlığa ve liderler düzeyinde şimdiye kadar Saadet Partisi'yle bunu yürüttük. Bundan sonraki süreçte muhtemelen diğer liderlerle de görüşmeler olacaktır. Hani illerde zaten il başkanlarımız görüşüyor. Fakat lider bazında henüz Cumhuriyet Halk Partisi, DEVA Partisi, İyi Parti, Yeniden Refah Partisi, Büyük Birlik Partisi gibi yani AK Parti, MHP hepsinin içine katacaksak herhangi bir görüşmemiz olmadı. Onlar da önümüzdeki süreçte gerçekleşir diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.