Malatya deprem sonrası en akılsız şehir oldu!

6 Şubat'ta yaşanan depremlerden ağır hasar alan Malatya, Kahramanmaraş, Adıyaman Hatay gibi deprem illerinin yer aldığı Türkiye'de en akıllı şehirler belli oldu.

Malatya deprem sonrası en akılsız şehir oldu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2020-2023 Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında hazırlanan Akıllı Şehirler Olgunluk Değerlendirme Modeli sonuçları açıklandı. 6 Şubat’ta yaşanan depremlerde büyük yıkıma uğrayan Malatya, Kahramanmaraş, Adıyaman Hatay olmak üzere bölgede Elazığ, Adıyaman, Diyarbakır, Sivas’ın yanı sıra 81 il değerlendirmeye alındı. Peki Malatya, Elazığ, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman bu listede kaçıncı sırada?

2020-2023 yıllarını kapsayan Akıllı Şehirler Olgunluk Değerlendirme Modeli 2023 yılı sonuçları kamuoyuyla paylaşıldı. Listede 6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisiyle çok büyük değişimler yaşadı. Peki Malatya listeye göre en akıllı şehirlerarasında kaçıncı oldu? 
Endeks puanı, akıllı şehir yönetimi, strateji yönetimi, yönetişim, politika yönetimi, bütüncül hizmet yönetimi, iş yönetimi, akıllı şehir uygulamaları, yönetişim, çevre, ekonomi, enerji, insan ve ulaşım gibi alanların değerlendirildi çalışmaya göre Malatya 2022 yılında 33.sırada yerini alırken 2023 yılından Türkiye’nin en akıllı şehirler listesinde 81. Sırada yer alarak sonuncu oldu.

Elazığ listenin kaçıncı sırasında?

Malatya ile sürekli tatlı bir rekabet içerisinde olan Elazığ, 2022 yılında 43.sırada yer alırken bu yıl yıl 52.sıraya geriledi.

Diyarbakır bölgede lider

Bölge illerinde Diyarbakır’ın yükselişi dikkat çekti. 2022 yılı verilerine göre 51.sırada yerini alan Diyarbakır’ın, yükselişi dikkat çekti. Diyarbakır bir önceki yıla göre 28. Sıra yükselerek, 23.sıraya yerleşti. 
Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş kaçıncı sırada?
Malatya ile birlikte depremlerde ağır hasar alan Adıyaman 79, Kahramanmaraş 77, Hatay ise 80. Sırada yer aldı.