Malatya'dan Adıyaman ve Gaziantep'e gidiyor, Erkenek'e verilmiyor!
Doğanşehir'e bağlı Erkenek, Savaklı, Sürgü, Güzelköy, Reşadiye ve Kurucaova mahallelerinin yıllardır süren doğal gaz talebi maliyet gerekçesiyle karşılık bulmuyor. Son olarak Adıyaman ve Gaziantep'e giden doğal gaz hatlarının Erkenek üzerinden geçmesine rağmen mahalleye bağlantı yapılmaması tepkilere yol açtı. Erkenek Mahalle Muhtarı Cengiz Yalvaç ve mahalle sakinleri doğal gazın getirilmesi için imza kampanyası başlattı.
Malatya’nın Doğanşehir ilçesine bağlı Erkenek, Savaklı, Sürgü, Güzelköy, Reşadiye ve Kurucaova mahallelerinde yıllardır süren doğal gaz talebi yeniden gündeme taşındı. Bölgeden hem Adıyaman’a hem Gaziantep’e uzanan doğalgaz hatlarının Erkenek üzerinden geçmesine rağmen mahallelerin şebekeye bağlanmaması, vatandaşların tepkisine yol açtı. Mahalle sakinleri, 6 Şubat depremlerinin ardından başlayan konut ve alt yapı çalışmalarına paralel olarak doğalgaz hattının da getirilmesini isterken, yıllardır süren reddedilme sürecine karşı yeni bir imza kampanyası başlattı.
Bin 500’ün Üzerinde İmza Toplandı
Malatyanethaber.com’a konuşan Erkenek Mahalle Muhtarı Cengiz Yalvaç, imza kampanyasına yoğun ilgi olduğunu belirterek şunları söyledi: “İmzaların bir kısmını mahallede, bir kısmını muhtarlıkta topluyoruz. Gençlerimiz de sağ olsun bize destek oluyor. Kesin sayı net değil ama tahminim şu an bin 500’e yaklaştık.”
Bakmadan Geçme