Malatya'daki yatırımı başkan mı engelledi?
Malatya Yazıhan Belediye Başkanı Abdulvahap Göçer, Muğla Belediyesi tarafından ilçeye yaptırılmak istenen ekmek fırını projesini engellediğini iddia etti. İddiaya yanıt veren CHP Grup Sözcüsü Günnur Tabel ise Göçer'den dolayı projenin yapılamadığını söyledi.
Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin şubat ayı ikinci toplantısında gerginlik yaşandı. CHP'den ihraç talebiyle disipline sevk edilen Yazıhan Belediye Başkanı Abdulvahap Göçer'in, ilçeye yapılacak yatırımların engellendiği yönündeki iddiası tartışmanın fitilini ateşledi.
“Ayrımcı tutumu kınıyorum”
6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerin ardından birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulan bir dönemde Muğla Belediyesi tarafından deprem bölgesinde yapılacak 5 ilçe içerisinde Yazıhan’ın dışlandığını ifade eden Göçer, “Şubat depreminde ilimizi ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve beraberindeki bazı yatırımlar deprem bölgesinde yaptıklarını ve bu aşamada Yazıhan Belediye Başkanı'nın yapılan yardımları engellediğinden dolayı biz bu yatırımları yapmadık şeklinde sayın vekilimizin beyanı var. Şimdi ben Malatya kamuoyuna buna açıklık getirmek istiyorum mecliste. Çünkü hepimiz hizmet için geldik. Biz de Muğla Belediyesi tarafından deprem bölgesinde yapılacak 5 ilçeden Yazıhan dışlanmış, Yazıhan programdan çıkartılmış. Hâlbuki 6 Şubat depremi ile beraber birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan bir durumdu.
Bizler Muğla Belediyesi'nin yapacağı ekmek fırını için 14.01.2025 tarihinde 1/5000 imar planını Büyükşehir'de görüştürmek üzere göndermişiz. 12.02.2025 tarihinde 93 sayılı Büyükşehir'de alınan kararlar tekrar belediyemize gönderilmiş.
Tekrar 02.05.2025 tarihli 52 sayılı meclis kararıyla onaylanmış ve 06.05.2025 tarihli ve 2025 sayılı yazıyla Malatya Büyükşehir Belediyesine gönderilmiş. Büyükşehir Belediyesi'nce 20.05.2025 tarihinden kararı onaylanmış. 06.07.2025 tarihinde askıya çıkmış ve kesinleşmiş. Biz bunu niçin yapmışız? Muğla Belediyesi'nin yazılan yapacağı etme küfrü için. Biz bütün bu işlemleri yapmışız. Sayın vekil “Yazıhan Belediyesi istemediği için biz bunu yapmadık” diyor. Öncelikle bu yalan beyanı ve bu ayrımcı tutumu kınıyorum.” diye konuştu.
Düğün salonu projesi de engellendi
Geçtiğimiz yıl ilçeye yapılması planlanan düğün salonu projesinin de engellendiğini savunan Göçer, şunları dile getirdi: “Sayın vekilimiz Malatya Büyükşehir Belediyesinden arsa isteyip taziye evi yapmaya çalışırken ne yazık ki Yazıhan’a gelen yatırımı engellemiştir. Bu birincisi. İkinci üstünü açıklamak istiyorum. Yine 06 2025 tarihinde depremin yıl dönümünde geçen yıl 2025 tarihinde Torbalı Belediyesi tarafından Yazıhan Belediyesi'ne bir düğün salonu yapılacağı ve bunun 29 Ekim 2025 tarihinde açılacağı beyan edilmiş. Bunlar basına yansımış, video kayıtları da mevcuttur. Sayın vekil bu yatırımın da Yazıhan’a gelmesini engellemiş.
Biz de Yazıhan’da yalnızca Yazıhan halkı yaşamıyor. Drejan Aşireti, Akma Aşireti, Sinan Aşireti, Velioğlu Aşireti, Kürne Aşireti'nin tamamını yaşıyor. Bizlere gelen bu hizmetleri engelleyen Sayın Vekili kınıyoruz ve yazan da istenmeyen adam olarak ilan ediyoruz kendisini. Biz de depremle birlikte kenetlenmenin gerektiğini düşünüyoruz. Hiçbir siyasi ayrım yapmadan biz belediye başkanıyken hizmet etmeye çalışıyoruz ama siyaset yalan ve iftiralar üzerine kurulmamalı. Ben Yazan Belediye Başkanı olarak bize gelen hangi parti ve şahıs olursa olsun kapıları sonuna kadar açıyoruz ve elimizdeki gelen desteği de yapıyoruz. Sayın vekile de sesleniyorum. Bütün hepsinin planı hazır. Yeri ayrılmış durumda. Yapıp yapmamak da serbesttir. Yazan belediyesinin buna ihtiyacı da yok.”
“Bizim aile sorunlarımız”
Göçer’in iddialarına CHP Grup Sözcüsü Günnur Tabel’den yanıt gecikmedi. Göçer’in proje konusunu meclise taşımasını eleştiren Tabel, “Sayın Başkanım bu konular bizim aile sorunlarımız. Bunların belediye meclisine gelmesine şaşırdım ve şok oldum gerçekten. Benim bildiğim kadarıyla, bana söylenen beş Muğla Belediyesi beş belediyemiz için çalışma yaptı. Doğrudur. Hepsi yerlerine ayarlandı. Muğla Belediyesi özellikle aramış, ihalelerini yapın projeleri gönderin denilmiş. Fakat Yazıhan Belediye Başkanı, benim işim belli olmaz. Şimdilik kalsın dediği için Muğla Belediyesi yapamadı başkanım. Bizim bildiğimiz bu. Başkanım lütfen her şey Bunlar bizim konular.” şeklinde konuştu.
Bakmadan Geçme

