Malatya'da yıkım yüzde 70'e ulaştı

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan Malatya'da yıkım çalışmalarının yüzde 70 seviyesine yükseldiğini, yılbaşına kadar yıkımların tamamlanacağını söyledi.

Malatya'da yıkım yüzde 70'e ulaştı

Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Malatya'da gerçekleştirilen yıkımların yüzde 70 seviyelerinde olduğunu belirterek, "Belirlenen takvime uygun hareket ediyoruz. 15-20 günlük bir iş kaldı merkezde. Hala yıkılmayı bekleyen binalar var ama bu ara yürütmeyi durdurmalar çok hızlı bir şekilde arttı. Yılbaşına kadar merkezde yıkımları büyük oranda bitirmiş olacağız" dedi.

Vali Yazıcı, Malatya Net Haber Gazetesini ziyaret ederek, açıklamalarda bulundu. Vali Yazıcı, 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan Malatya'da yıkım çalışmalarının yüzde 70 seviyesine yükseldiğini, yılbaşına kadar yıkımların tamamlanacağını söyledi.

Yazıcı, "16 Ağustos günü yüzde yıkım oranı yüzde 15'di şu an yüzde 70'e geldik. Yılbaşı olarak bir takvim verilmişti. Belirlenen takvime uygun hareket ediyoruz. 15-20 günlük bir iş kaldı merkezde. Hala yıkılmayı bekleyen binalar var ama bu ara yürütmeyi durdurmalar çok hızlı bir şekilde arttı. En son 2 gün önce bin 58 tane yürütmeyi durdurma verilen bina vardı. Bunlarda ağırlıklı olarak merkezde. Birde kültür varlıkları, koruma altındaki binaları yıkamıyoruz ve bitişik nizamlarla ilgili biraz sıkıntılar var. Bunlar dışında biz yılbaşına kadar merkezde yıkımları büyük oranda bitirmiş olacağız. Şu an Battalgazi'de yüzde 92 ye kadar çıktık, Yeşilyurt da oran yüzde 68'lerde. Bu iki ilçenin ardından da Doğanşehir ve Akçadağ geliyor" dedi.

Vali Yazıcı, Söğütlü Caminin akıbetiyle ilgili olarak da, caminin yıkılıp yerinde yeniden inşa edileceğini açıkladı. Çarşı merkezinin inşasının başladığı anımsatan Yazıcı, "Malatya'nın kalbini hareketlendiriyoruz. 6 bine yakın iş yeri ve 3 bine yakın konutun çalışmaları başladı. İhaleyi 3 büyük firma aldı. 2 tanesi gelip şantiyelerini kurdu ve çalışmalara başladı. 3. firmada geldi şantiyesini kuruyor. 3 firma bir yıl içerisinde çalışmasını bitirmiş olacaklar. Birkaç ay içerisinde yapılar da yükselmeye başlar" dedi.