Malatya'da yeni başkanlara ilk tepki..!

31 Mart mahalli idareler seçimlerinde Battalgazi Belediyesi, Yeşilyurt Belediyesi ve Malatya Büyükşehir Belediye başkanlıklarına seçilen Bayram Taşkın, İlhan Geçit ve Sami Er'e ilk tepki Malatyalı çiçekçilerden geldi. 

Malatya'da yeni başkanlara ilk tepki..!

31 Mart mahalli idareler seçimlerinde Battalgazi Belediyesi, Yeşilyurt Belediyesi ve Malatya Büyükşehir Belediye başkanlıklarına seçilen; Bayram Taşkın, İlhan Geçit ve Sami Er, aldıkları ortak kararla tebrik çiçeği yerine AFAD'ın deprem bölgesi yardım hesabına bağışta bulunulmasını isteyerek deprem bölgesinin kalkınmasına destek olmak istemişti. AK Partili başkanların bu tutumları Malatya Çiçekçiler Derneğinin tepkisine neden oldu. Zor şartlar altında ayakta kalma mücadelesi verdiklerini belirten Malatya Çiçekçiler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Naki Fırat, "Ekonomik olarak kilitlenmiş durumdayız. Belediye başkanlarımızın bu yöndeki açıklamalarını geriye çekmelerini ve bu yönde açıklama yapmamalarını rica ediyoruz" dedi.

Malatya Çiçekçiler Derneği tarafından yapılan açıklama:

"Çiçekçiler Federasyonu ve çiçekçiler Derneği Malatya Şubesi olarak 2019 yılından bu tarafa gerek pandemi, gerek ekonomi kriz ve Malatya ilinde yaşanan deprem sonucunda üyelerimiz büyük sıkıntılar çekmesinin sonucunda büyük bir kısmı Malatya ilinden ayrılmış ve mesleği bırakmak zorunda kalmıştır. Malatya ilinde kalan çiçekçi esnafımız ise yıkılan işyerlerinden dolayı konteynerlarda ve çok zor şartlar altında hizmet vermeye çalışmaktayız. Bütün bu güç ve dayanılmaz şartlar altında Malatya ilinde kalan çiçekçi esnafı da işyerlerini kapatmak üzeredirler.Malatya'da yeni başkanlara ilk tepki geldi 

Belirttiğimiz koşullardan sonra yapılan yerel seçimler sonucunda seçilen Belediye Başkanlarımızdan faaliyet alanlarımıza yönelik olarak çiçek gönderilmemesi yönünde yapılan açıklamalar sonucunda ekonomik olarak kilitlenmiş durumda olan işyerlerimiz ve yapmış oldukları hazırlıklar çerçevesinde ellerinde kalan çiçeklerle mevcut işyerleri ayrı bir krize girmiş bulunmaktadır. Malatya ilinde çiçekçi esnafımızın bir nebze harekete geçmesi için Seçilen Belediye Başkanlarımızın açıklamalarını geriye çekmeleri veya bu yönde açıklama yapmamaları rica olunur.

Bizde gidersek; kapınızı çalacak çiçekçi esnafı kalmayacağı gibi kapısını çalacağınız çiçekçi esnafınızda olmayacak."