Malatya'da termometreler eksi 17 dereceyi gösterdi! Yollar buz pistine döndü
Malatya'da yoğun kar yağışının ardından dondurucu soğuklar etkili olurken kaldırımlar ve yollar buz pistine döndü. Buzlanan yollar vatandaşlara zor anlar yaşatıyor.
Malatya’da etkili olan yoğun kar yağışının ardından dondurucu soğuklar etkili olaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan verilere göre, Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde sıcaklık eksi 17,4 dereceye kadar gerileyerek ilin en soğuk noktası oldu. Doğanşehir’i Kuluncak (-17,3) ve Darende (-17,2) takip etti. Birçok ilçe ve yüksek kesimde sıcaklıkların eksi 10 derecenin altına düştüğü kaydedildi.
Araçların Camları, Yollar ve Kaldırımlar Buz Tuttu
Malatya’da önceki gece saatlerinde etkili olan kar yağışı sabah yerini, yerini dondurucu soğuk havaya bıraktı. Termometrelerin gece sıfırın altında 6 dereceyi gösterdiği kent merkezinde park halindeki araç camları buz tuttu, yollar ve kaldırımlar buzla kaplandı. Çatılarda buz sarkıtlarının oluştuğu kentte bazı çeşmelerde dondu.
Termometreler Eksi 25’i Gördü
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün verilere göre, Türkiye'nin en soğuk ili belli oldu. Sivas’ın Altınyayla ilçesinde sıcaklık sıfırın altında 25,2 dereceyle Türkiye'nin en soğuk yeri olarak kayıtlara geçti. Sivas’ı Rize’nin İkizdere ilçesindeki Ovit yaylası eksi 24,9, Kastamonu’nun Seydiler ilçesi eksi 24 dereceyle takip etti.
Bakmadan Geçme