Malatya'da sular neden kesiliyor? Vatandaş tepki gösterdi| Başkan Er açıkladı!
Malatya'nın merkez ilçelerinde gece saatlerinde yapılan ve önceden duyurulmayan su kesintileri, vatandaşların tepkisine yol açtı. Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, sosyal medyada şikâyetlerini dile getiren vatandaşlara, su kesintisinin nedenini açıkladı. İşte su kesintisinin nedeni….

Malûmunuz, birkaç nokta hariç ülkemizin geneli aşırı kuraklığın pençesinde.
Su kesintilerinin en temel 3 nedeni;
1) Malatya İçme Suyumuzun kaynağı olan Kaptaj'da çıkan su da maalesef bugün itibari ile %20 su kaybı yaşanıyor. Son 10 yılın en düşük debisini görüyoruz. Ortalama saniyede 700 litre su kaynağında azaldı.
2) Deprem sonrası altyapı sistemimiz çok büyük bir tahribata uğradı. Bununla birlikte şehir merkezimizin genelinde yürütülen inşaat çalışmaları altyapımızı ciddi anlamda tahrip ediyor. Günde ortalama 200 arızaya müdahale ediyoruz.
3) Maalesef yoğun denetimlerimize rağmen kaçak su kullanımı ve suyun israf edilmesi, usulsüz kullanılması, içme suyu ile tarımsal sulamanın yapılması