- Haberler
- Video Haber
- Malatya'da su pahalı mı? Vatandaş şikayetçi, başkan Er iddialı
Malatya'da su pahalı mı? Vatandaş şikayetçi, başkan Er iddialı
Malatya'da vatandaşlar su faturalarının yüksek gelmesinde sık sık şikâyetçi. Ancak Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Malatya'nın 30 büyükşehir arasında en ucuz suyu kullanan şehir olduğunu açıkladı.
Malatya'da vatandaşların su faturalarından şikayetçi olduğu bir dönemde, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er'den dikkat çeken bir çıkış geldi. Hafta sonu yaptığı esnaf ziyaretine dair bir videoyu sosyal medya hesabından paylaşan Er, bir anda konuyu su fiyatlarına getirdi. "Adam getiriyor su faturası çok pahalı. Biz 30 büyükşehir içerisinde 29'uncuyuz. En ucuz su bizim" diyerek Malatya'da suyun en ucuz şehirlerden biri olduğunu belirtti.
Verilere Göre Malatya En Ucuz 26’ıncı Şehir
Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, hafta sonu esnaf ziyaretinin videosunu sosyal medya hesabından paylaştı. Videoda esnafla muhabbet eden Başkan Er, söylemlerini bir anda Malatya’nın su pahalılık sorununa getirdi. Başkan Er, Adam getiriyor su faturası çok pahalı. Biz 30 büyükşehir içerisinde 29’uncuyuz. En ucuz su bizim” dedi.
Belediyecilik Sadece Yol, Su Değil
Vatandaşa her yaptıkları hizmeti anlatacaklarını vurgulayan Er, “Belediyecilik sadece yol, su demek değildir. İhtiyaç sahiplerinde yaptığımız yardımlardan, öğrencimizin giderlerini karşılamaya kadar her alanda varız. Biz bu şehrin ailesiyiz” ifadelerini kaydetti.
Sayacak Çok Şey Varda Şimdilik Yeter
Esnaflarla sohbeti esnasında ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye ve malzeme yardımında bulunduklarını belirten Başkan Sami Er, “İhtiyaç sahibi ise burs temin ederiz. Spor malzemesi yardımı bile yapıyoruz. Şu anda 50 milyonluk spor malzemesi aldık. Okullara spor malzemesi dağıtıyoruz. Öğrencilerimize ücretsiz dershane hizmetimiz var. Ücretsiz dijital dersler online. Bu sene 10 bin kişiyi hedefliyoruz. Ücretsiz kitap dağıtıyoruz. İhtiyaç sahiplerinin sınav ücretlerini dahi veriyoruz. Öğrencinin elbisesini yıkayıp veriyoruz. Yaşlı adamın elbisesini hem yıkıyoruz hem ütüleyip veriyoruz. Sayacak çok şey varda, şimdilik yeter” şeklinde konuştu.
Kaynak: Merve Kılavuz
Bakmadan Geçme




