Malatya'da sokak hayvanları unutulmadı
Soğuk hava koşullarının etkisini artırmasıyla yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için Malatya'da doğaya yem bırakıldı.
Malatya’da kış mevsiminin etkisiyle yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için doğa ekipleri harekete geçti. Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürlüğü ekipleri, doğa fotoğrafçılarıyla birlikte Yeşilyurt ilçesi Gündüzbey Mahallesi ve çevresindeki alanlara kabuklu fıstık, ceviz ve bulgur gibi tuzsuz, işlenmemiş gıdaları ağaç kovukları ve doğal yaşam alanlarına bıraktı.
Doğa fotoğrafçısı Salih Kayhan, zirai don sonrası yaban hayvanlarının yem bulmakta zorluk yaşadığını söyledi.
Belirli bölgelere yem bıraktıklarını anlatan Kayhan, şöyle konuştu: "Bu yıl yaşanan zirai don nedeniyle ağaçların çoğu yandı ve meyve vermedi. Bu durum doğadaki hayvanların yiyecek bulmasını zorlaştırdı. Bizler de bu soğuk günlerde doğada yaşayan canlılar için yiyecek bıraktık. Güzel ve anlamlı bir etkinlik oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."
Suat Er, yaklaşık 15 gün önce de yemleme yaptıklarını belirterek, çalışmalara devam edeceklerini ifade etti.
Bakmadan Geçme