Malatya'da servislere zam
Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Eylül ayı ikinci oturumunda, Malatya'da J ve S plaka taşıma araçlarına yüzde 20 oranında zam yapılmasına karar verildi.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı ikinci oturumunda Malatya Büyükşehir Belediyesi Meclis 2. Başkan Vekili Ali Ekinci başkanlığında, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.
Malatya'da J plaka (il, ilçe ve mahalle arası yolcu taşımacılığı) ve S plaka (öğrenci ve personel servisi) araçların taşıma ücretlerine, 2025/14 sayılı UKOME kararıyla yüzde 20 oranında zam yapıldı. Yeni ücretler, 5 TL ve katlarına yuvarlanacak şekilde belirlenecek. Bu artış, işletme maliyetleri (akaryakıt, bakım, ruhsat, personel giderleri vb.) ve yol koşulları dikkate alınarak, toplu taşıma hizmetlerinin sürdürülebilirliği amacıyla gerçekleştirilen ücret tarifeleri, Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenecek.