Malatya'da Selahattin Gürkan'a Plaket

Büyük Türk Dünyası Federasyonu Malatya Şubesi Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a plaket takdim etti.

Malatya'da Selahattin Gürkan'a Plaket

Büyük Türk Dünyası Federasyonu Malatya Şube Başkanı Veysel Karademir, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a Malatya'ya olan hizmetleri nedeniyle plaket takdim etti. Küçük sanayi sitesinde bir restoranda gerçekleştirilen törende; Gürkan'ın başkanlığı döneminde yaşanan zorluklara değinen Karademir, "Malatya'nın Selahattin Gürkan'a ihtiyaç duyduğu bir zamanda yanımızdan ayrılması bizleri derinden üzmüştür" dedi.

Açıklamada bulunan Karademir, Selahattin Gürkan'ın 20 yıllık belediye hizmetinin yanı sıra öğretmenlik döneminde de vatanımıza nice evlatlar yetiştirdiğini söyledi. Karademir, "Malatya'nın Selahattin Başkana ihtiyaç duyduğu bir zamanda yanımızdan ayrılması bizleri derinden üzmüştür. Malatya halkı olarak Selahattin Başkanımızın emeklerinin hiçbir şekilde ödenmesinin mümkün olmayacağını biliyoruz." dedi.

Bazı insanların tarih yazdığını, bazı insanların ise sadece isim olarak anıldığını belirten Karademir, "Selahattin Başkanımız Malatya'mızda tarih yazmıştır. Büyük Türk Dünyası Federasyonu olarak Malatyalı hemşehrilerimizin adına Selahattin Başkanımıza teşekkür babında bir plaket takdim ettik. Şunu da belirtmek istiyorum; Malatya halkı sizin yaptığınız eserleri ve hizmetleri hiçbir zaman unutmayacaktır." diye konuştu.

Selahattin Gürkan ise plaket için teşekkür ederek, "Malatya'ya hizmet etmekten her zaman gurur duydum. Bu plaket, Malatya halkına vefa borcumun bir göstergesidir. Bu plaketi Malatya halkı adına kabul ediyorum." dedi.

Program, plaket takdiminin ardından sona erdi.