Malatya'da seferberlik başlatılacak!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer, Malatya'nın Kuluncak ilçesinin son 20 yılda büyük ölçüde gerileme kaydettiği belirterek, 'İlçemizin hak ettiği yere gelmesi için her alanda tam bir seferberlik başlatılacak' dedi.

Malatya'da seferberlik başlatılacak!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. İbrahim Gezer, Malatya’nın ilçelerinin son 20 yılda büyük ölçüde gerilediğini ifade etti. Gezer, 20 yıl önce Kuluncak’ın Türkiye genelinde 973 ilçe arasında 695. sırada yer aldığını, 20 yıl sonra ise 875. sıraya gerilediğini dile getirerek şunları söyledi: “Kuluncak maden rezervleri açısından güçlü bir ilçemiz. Hatta Hekimhan’dan sonra en çok madeni olan Kuluncak’tır. Kayısı üretiminde de son yıllarda iyi giden bir ilçemiz. Kuluncak ilçemiz de diğer birçok ilçelerimiz gibi son yıllarda epey bir irtifa kaybetmiş bir ilçemiz. En fazla geriye giden ilçelerimizden. Bundan 20 yıl önce 973 ilçe arasında 695. Sıradayken şimdi 875. Sıraya gerilemiş. Yaklaşık 200 sıra geriye gitmiş. Kuluncak ilçemiz Arguvan, Doğanyol, Pütürge ilçelerimizle birlikte bu kadar gerilemiş ilçeler ki bin ilçe arasında son yüz ilçede arasındalar. Oysa Malatya’nın 20 yıl önceye kadar son yüzde tek bir ilçesi yoktu ama bugün dört tane ilçemiz var.”

Malatya'da seferberlik başlatılacak!

Tam bir seferberlik başlatılacak

Malatya’nın hiç  bir döneminde bu kadar gerileme görülmediğini kaydeden Gezer, “Malatya son yüz yılında böyle bir dönem görmedi.O kadar geri gittiği, irtifa kaybettiği başka bir dönem yok Malatya’nın yakın tarihinde. 20 yıldır devam eden gerileme sürecini durdurmak, ilçemizin hak ettiği yere gelmek için bu seçimlerde teveccühünüze talibiz.Kuluncak ilgili projelerimizin ve yol haritamızın hazır olduğunu bilmenizi isterim. İlçemizin hak ettiği yere gelmesi için her alanda tam bir seferberlik başlatılacak ve ilçemizin kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının bütün kapasite ve enerjisi harekete geçirilecektir” şeklinde konuştu.