Malatya'da 'Sami'miyetsizlik: Önce Gazze Belgeseli, Sonra Konser!
Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Hamza Paşahan, AK Parti Malatya İl Başkanlığı'nın Gazze'deki dramı ekranlara taşımasını hatırlatarak, aynı partiye mensup Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin 300 bininci konutun teslimi bahanesiyle konser düzenlemesini eleştirdi.

Önce belgesel, sonra konser
Gazze’de yaşanan zulme hala somut atılmadığını dile getiren Paşahan, dramatik sahnelerin ekranlarda gösterilmesinin samimiyetsizlik olduğunu belirterek şunları kaydetti:
“Bir hafta önce AK Parti İl Başkanlığı tarafından, Gazze belgeseli gösterimi düzenlendi. Gazze'deki kardeşlerimizin açlık, susuzluk ve temel ihtiyaçlardan yoksun yaşamları ekranlardan gösterildi. Çocukların, kadınların ve yaşlıların hayatta kalma mücadelesi gözler önüne serildi; vicdanları sızlatan bir tablo ortaya çıktı. Ancak bu gösterim, İsrail’in zulmüne karşı herhangi bir somut adım veya yaptırım içermedi. Sadece dramatik sahnelerle duygu uyandırmak, Gazze’deki gerçek acıyı hafifletmediği gibi, vicdanları yaralayan bir samimiyetsizliği de gözler önüne serdi.”