Malatya'da 'Rönesans Devri' başlıyor

Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit, ODTÜ ve Palermo Üniversitesi'nden uzmanlarla birlikte, 6 Şubat depremlerinde hasar gören Gündüzbey ve Lezzet Caddesi'nde incelemelerde bulundu. Tarihi ve kültürel mirasın korunması için kapsamlı bir plan hazırlanacak.

Malatya'da 'Rönesans Devri'  başlıyor

Malatya'da 6 Şubat depremlerinde hasar alan bölgelerin başında gelen Yeşilyurt'u yeniden canlandırılması için önemli adımlar atılıyor. Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit, ODTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neriman Şahin Güçhan, İtalya Palermo Üniversitesi'nden Mimar Mario Martelli ve Kültür Turizm İl Müdürü Yener Oba ile birlikte, Gündüzbey ve Lezzet Caddesi'nde kapsamlı incelemelerde bulundu. Heyet, bölgedeki yapısal hasarları yerinde tespit ederek, onarım ve restorasyon çalışmaları hakkında istişarelerde bulundu. Malatya'da 'Rönesans Devri'  başlıyor

ODTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neriman Şahin Güçhan, İtalya Palermo Üniversitesi'nden Mimar Mario Martelli, Kültür ve Turizm İl Müdürü Yener Oba ve alanında uzman bir heyetle birlikte, 6 Şubat depreminde zarar gören Lezzet Caddesi ve Gündüzbey'de kapsamlı incelemelerde bulunuldu. Bölgedeki hasarları yerinde tespit eden ekip, gerekli onarım ve restorasyon çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

İncelemeler sırasında, Yeşilyurt Lezzet Caddesi'ndeki yapısal hasarlar ve çevresel etkiler detaylı bir şekilde değerlendirildi. Gündüzbey'deki incelemeler de aynı titizlikle gerçekleştirildi. Burada da yapıların durumu, deprem sonrası ortaya çıkan hasarlar ve onarım gereksinimlerinin analizi yapıldı. Malatya'da 'Rönesans Devri'  başlıyor

Yapılan görüşmeler ve değerlendirmeler sonucunda, bölgenin yeniden canlandırılması ve hasarların giderilmesi için kapsamlı bir plan oluşturulacak. Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit, bölgenin tarihi ve kültürel mirasının korunması için atılacak adımların hemşehriler için güvenli bir yaşam alanı oluşturulmasına ve turizm potansiyelinin artırılmasına katkı sağlayacağını belirtti.