Malatya'da ödeme esnekliği artıyor: Taksit sayısı 6'ya çıkarıldı
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), doğal gaz piyasasında tüketiciyi korumaya yönelik kapsamlı bir düzenleme paketini yürürlüğe aldı. Yeni düzenlemeyle birlikte faturalandırma, sayaç okuma ve veri güvenliği alanlarında önemli değişikliklere gidilirken, bağlantı bedelinde taksit sayısı artırıldı ve bazı kesimlerden güvence bedeli alınmaması kararlaştırıldı.
Dijital Arşivleme ile Şeffaf ve Rekabetçi Piyasa
Arşivlerin dijital ortama aktarılması şartı getirilirken, şirket verilerinin ayrıştırılmış şekilde yönetilmesine yönelik hükümlerle veri bütünlüğü ve gizliliğinin korunması amaçlandı. Yüksek tüketimli bazı tesislerin teknik ve ekonomik kriterler çerçevesinde ilgili lisans bölgesine dahil edilebilmesine de imkan tanındı. Bu düzenlemenin konut tarifelerine olumlu yansıması ve serbest tüketiciler arasındaki rekabeti güçlendirmesi bekleniyor.
“Önceliğimiz Tüketiciyi Korumak”
Açıklamada görüşlerine yer verilen EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, enerji piyasalarında temel önceliklerinin tüketicinin korunması ve memnuniyetinin artırılması olduğunu vurguladı.
Yılmaz, yapılan düzenlemelerle ödeme süreçlerinde esneklik sağlandığını, faturalandırma ve bilgilendirme mekanizmalarının daha şeffaf ve etkin hale getirildiğini belirtti. Sosyal destek kapsamındaki vatandaşlara yönelik güvence bedeli muafiyetinin sosyal devlet anlayışının bir gereği olduğunu ifade eden Yılmaz, teknolojik altyapının güçlendirilmesiyle birlikte veri güvenliği ve hizmet kalitesinin de üst seviyeye taşınacağını kaydetti.
Bakmadan Geçme