Malatya'da ne kadar konut yapılıyor!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Malatya'da 18 bin konutun inşaatının devam ettiğini ve yakın zamanda Cumhurbaşkanı tarafından çekilecek kura ile bin civarında hak sahibinin kalıcı konutlara kavuşacaklarını söyledi. 

Malatya'da ne kadar konut yapılıyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Recep Tayyip Erdoğan Dünya Kayısı Ticaret Merkezi ve 43 eser Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın katılımıyla hizmete açıldı. Yılmaz, Malatya’nın şanına yakışır tesislerin açılışını yapmanın ayrı bir mutluluk olduğunu belirterek, “Asrın felaketinin yaşandığı ilk günden bu yana Malatya’da devlet millet el ele bu güzel şehri ayağa kaldırmak için tarihi bir çaba veriliyor. Malatya’yı yaşanan acı deprem hadisesinden sonra çok daha güçlü ayağa kaldırmak istiyoruz” dedi.

Merkezi ve yerel idareler el ele 

Malatya'da 18 bin konutun inşası devam ediyor!Yılmaz, eserler merkezi idare ile yerel yönetimler bir arada çalışınca, önemli işler başardıklarını belirterek, “Eserler merkezi idare ile yerel yönetimlerin bir arada çalışınca ne kadar önemli işler başardıklarını aslında bu uyumun, iş birliğinin, gönül birliğinin, akıl birliğinin şehirlerimize neler kattığını apaçık göstergeleridir. Bundan sonrada merkezi ve yerel idareler olarak el ele gönül gönüle Türkiye yüzyılında gerçek belediyeciliği uygulamaya halkımıza yaşatmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu. 

930 milyar TL harcama yaptık

Malatya'da 18 bin konutun inşası devam ediyor!Depremin yaralarını sararak illeri eskisinden daha iyi noktalara taşımak istediklerini ifade eden Yılmaz, geçen yıl merkezi idareden deprem bölgesine 930 milyar TL harcama yaptıklarını anlattı. Yılmaz, şu ana kadar 46 bin konutu teslim ettiklerinin altını çizerek, “Geçen sene merkezi idareden deprem bölgemize 930 milyar TL harcama yaptık. 2024 yılı bütçemize sadece merkezi idareden 1 trilyon 28 milyar TL ödenek ayırdık. Bu kapsamda öncelikle kalıcı konutlar inşa ediyoruz. Hak sahiplikleri belirlendi şimdi kalıcı konutlarımızı bitirip hak sahiplerimize teslim ediyoruz. Şu ana kadar 46 bin konutu teslim ettik. Çok yakın gelecekte cumhurbaşkanımızın kura çekimiyle daha fazlasını dağıtacak. Her ay 15-20 bin konut teslim ederek yıl sonunda inşallah 200 bin civarında konutumuzu hak sahiplerine teslim edeceğiz. Ardından eksiklerimizi de tamamlayacağız” diye konuştu.

18 bin konutun inşaatı devam ediyor 

Malatya'da 18 bin konutun inşası devam ediyor!Malatya’da 6 bin 181 konutun kurasının çekildiğini ve yakın zamanda Cumhurbaşkanının gerçekleştireceği kura çekimi ile bin civarında hak sahibinin kalıcı konutlara kavuşmuş olacağını belirten Yılmaz, “Sadece Malatya ilimizde 17 Şubat’ta 5 bin 140 il ve ilçe merkezi bin 41’i kırsalda olmak üzere toplam 6 bin 181 konutun kurası çekildi. 18 bin konutun inşaatı da şu anda devam ediyor.  Sadece kira yardımı olarak Malatya’da 54 bin haneye 3 milyar liraya yakın kaynağı bugüne kadar aktarmış durumdayız. Çok sayıda vatandaşımız konteynerlerde konteyner kentlerde kalıcı konutlar inşa edilinceye kadar çeşitli hizmetlerden istifade ediyorlar. İnşallah en kısa sürede kalıcı konutlarına kavuşacaklar. Yakın bir gelecekte cumhurbaşkanımız kura çekimi gerçekleştirecek bütün illerimiz için Malatya’mız içinde 1000 civarında hak sahibi kalıcı konutlarına kavuşmuş olacak” dedi. 

Teşviklerle Malatya eskisinden daha iyi olacak

Yılmaz, deprem bölgesinde bir yandan kalıcı konut inşa edilirken bir taraftan da altyapı çalışmalarını sürdüğünü belirtti. Teşviklerle ekonomik olarak Malatya’nın eskisinden daha iyi hale geleceğinin altını çizen Yılmaz, “Bir taraftan kalıcı konutları inşa ederken diğer taraftan altyapıyı ihya ediyoruz imar ediyoruz. Yollardan, doğalgaz tesislerine elektrikten, eğitim, sağlık ünitelerine ne gerekiyorsa. Altyapıya deprem bölgesinde ciddi anlamda yatırım yapıyoruz.  Bir taraftan konut, bir taraftan alt yapı diğer taraftan bu bölgelerimizde ekonomik ve sosyal hayatı canlandırıcı her türlü projeye destek veriyoruz. Malatya’da organize sanayi bölgelerine, küçük sanayi sitelerine, iş dünyamızın rahat bir şekilde üretim yapacağı alanlara ciddi anlamda teşvikler veriyoruz. Ekonomik olarak Malatya eskisinden daha iyi hale gelecektir.