Malatya'da Lezzet Şöleni: Dünya Mutfağı Malatya Sofrasında Buluştu
Malatya, 16 farklı ülkeden gelen öğrencilere geleneksel lezzetlerini tanıttı: analıkızlı köfte ve kiraz yaprağı köftesi yapımı büyük ilgi gördü.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi ve Yunus Emre Enstitüsü iş birliğinde yürütülen 2025 Türkçe Yaz Okulu programı kapsamında 16 farklı ülkeden Malatya’ya gelen öğrenciler, Malatya Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte Malatya mutfağının zengin lezzetlerini keşfetti.
Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi ortaklığında gerçekleştirilen programda öğrenciler, kentin geleneksel yemeklerinden analıkızlı köfte ve kiraz yaprağı köftesini kadın meclisi üyelerinin rehberliğinde hazırladı. Yabancı öğrenciler, yemeklerin yapım aşamalarına büyük bir ilgiyle katılırken, Malatya’nın gastronomik mirasını yakından tanıma fırsatı buldular.