Malatya'da Kozluk Çayı kenarında hasadı başladı. Bölge ekonomisine katkı sağlıyor

Arapgir'de bu yıl ikincisi düzenlenen Mor Reyhan Hasadı ve Karakucak Güreş Şenlikleri, Kozluk Çayı kenarındaki reyhan tarlasında gerçekleştirilen hasat etkinliğiyle başladı.

Malatya'da Kozluk Çayı kenarında hasadı başladı. Bölge ekonomisine katkı sağlıyor

Arapgirli üreticiler Mehmet Karakaya ve Nejla Karakaya tarafından özenle yetiştirilen Mor Reyhanlar, protokol üyeleri ve vatandaşlar tarafından tarladan toplandı. Mis kokusuyla çevreyi saran Mor Reyhan, bölge ekonomisine katkı sağlarken, kültürel kimliği güçlendirmesiyle de dikkat çekiyor.

Rengi, aroması ve şifa veren özellikleriyle öne çıkan Mor Reyhan, çay, şerbet, yağ ve kurutulmuş formuyla Türkiye’nin dört bir yanından yoğun ilgi görüyor.

Programa Arapgir Kaymakamı Muhammet Kılıçaslan, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, CHP İl Başkanı Barış Yıldız, belediye başkan yardımcıları, ilçe jandarma komutanı, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlik kapsamında Mor Reyhan’ın tarladan toplanmasının ardından Karakucak güreş şenlikleri de başladı.