Malatya'da KOSGEB Deprem Kredileri Neden 6 Aydır Ödenmiyor?

MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, onaylanan KOSGEB deprem kredilerinin 6 aydır ödenmediğini belirterek, kurban bayramı öncesi kredilerin acilen ödenmesi çağrısında bulundu.

Malatya'da KOSGEB Deprem Kredileri Neden 6 Aydır Ödenmiyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 6 Şubat 2023 depreminden büyük zarar gören işletmelerin onaylanmış KOSGEB deprem kredilerinin 6 aydır ödenmediğini vurguladı. Sadıkoğlu, her geçen gün enflasyon karşısında eriyen kredilerin kurban bayramı öncesi ödenmesi için KOSGEB yetkililerine çağrı yaptı.

Başkan Sadıkoğlu, 2023'ün Aralık ayında başvurusu onaylanmış binlerce depremzede firmaya hala ödeme yapılmadığını belirtti. Depremden etkilenen 11 il için açılan faizsiz deprem kredisi hakkında bilgi veren Sadıkoğlu, "Depremin yaralarını sarmak için finansmanın en önemli ihtiyaç olduğunu her platformda dile getirdik. KOSGEB Başkanı ile yaptığımız görüşmeler sonucunda faizsiz destek kredisi talebimiz olumlu sonuçlandı. Ancak 2023’ün Aralık ayında başvurusu onaylanmış firmalarımıza hala ödemeler yapılmadı. İşletmelerimizin onaylanan deprem kredilerinin ivedi şekilde ödenmesini talep ediyoruz," dedi.

Malatya'da KOSGEB Deprem Kredileri Neden 6 Aydır Ödenmiyor?

Sadıkoğlu, 6 aydır yatırılmayan kredilerin büyük mağduriyetler doğurduğunu belirterek, yetkililere seslendi: "Depremde büyük yaralar alan Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay’dan onaylanmasına rağmen 6 aydır ödeme bekleyen birçok firma var. Malatya’da sadece odamıza kayıtlı 511 üyemiz kredinin ödenmesini bekliyor. Esnaf odalarına kayıtlı binlerce esnaf da aynı durumda. Birçok üyemiz bu krediye güvenerek mal alımları yaptı, işletmesini tadilat ettirdi. Onaylanan kredi miktarları ödenmediği her gün enflasyon karşısında eriyor. KOSGEB Başkanımıza ve ilgililere bir kez daha sesleniyorum; kredisi onaylanan firmalarımızı daha fazla mağdur etmeden, kurban bayramı öncesi ödemelerini yapmanızı rica ediyorum. Ticaretini ve istihdamını sürdürebilmek adına birçok üyemiz KGF kefaletiyle kullandığı kredilerde değişken faiz sebebiyle büyük mağduriyetler yaşıyor. Onaylanan KOSGEB deprem kredilerinin bir an evvel firmalarımızın hesaplarına aktarılmasını bekliyoruz."