Malatya'da konut satışları canlanıyor

6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya'da, konut satışlarında hareketlilik yaşanmaya başladı. Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, 'Fiyatlarda eskiye oranla normal seyretmekte konut alma zamanı diyebiliriz. Çünkü ilerleyen günlerde TOKİ konutlarının teslimi ile birlikte konut fiyatların yükseleceğini düşünüyoruz' dedi.

Malatya'da konut satışları canlanıyor

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya’da, binlerce konut yıkıldı ve ağır hasar aldı. Kentte depremlerin ardından konut satışları durma noktasına geldi. Kiralık evler ise fahiş fiyatlardan dolayı talep görmedi. Ancak yeni yılla birlikte konut satışları tekrar canlanırken, kiralık evlere de talep arttı.

Malatya'da konut satışları canlanıyor

İnsanlarımız zor durumda

Depremlerin ardından şehirde barınma sorununun arttığını belirten Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, “Konteyner kentlerde kalan vatandaşlarımız konteynerlerin soğuk olması nedeniyle kiralık ev arayışı içerisine girdi. Fakat, kiralık ev arayışı içerisinde olan vatandaşlarımızın kafası hala karışık. Az da olsa ilimizde kiralarda bir hareketlilik yaşanmaktadır. Askeri ücretin belirlenmesiyle de kira fiyatları da yukarı doğru tırmanmaya başladı. Bu noktada ev sahiplerinin kiraları normal fiyatlardan kiraya vermelerini rica ediyoruz, insanlarımız zor durumda” şeklinde konuştu.

Malatya'da konut satışları canlanıyor


Özgül, konut almak isteyenler için doğru zamanda olduklarını ve ilerleyen günlerde konut satışlarının tekrar yükselebileceğini vurgulayarak şunları ifade etti: ”Konut satışlarında taleplerin arttığı gözlenmektedir. Fiyatlarda eskiye oranla normal seyretmekte konut alma zamanı diyebiliriz. Çünkü ilerleyen günlerde TOKİ konutlarının teslimi ile birlikte konut fiyatların yükseleceğini düşünüyoruz. Şu an hasarsız binaların fiyatları normaldir. Vatandaşlara konut almalarını tavsiye ediyoruz.”