• Haberler
  • Gündem
  • Malatya'da Konteynerlerde Tahliye Dönemi Başladı! Evini Vermediler, Elektriğini Kestiler!

Malatya'da Konteynerlerde Tahliye Dönemi Başladı! Evini Vermediler, Elektriğini Kestiler!

Malatya Yeşilyurt'taki MİAD Konteyner Kent'te tahliye baskısı krize dönüştü. Rezerv alan mağduru olduklarını ve kurası çekilen evlerinin anahtarlarını aylardır alamadıklarını belirten vatandaşlar, elektriklerin kesilmesiyle kış ortasında karanlıkta kaldı.

Yeşilyurt Nikah Sarayı arkasında bulunan MİAD Konteyner Kent’te barınan depremzedeler, bugün güne elektrik kesintisi şokuyla başladı. Kalıcı konutların teslim süreciyle birlikte bölgenin boşaltılması istenirken, henüz gidecek yeri olmayan onlarca aile karanlığa gömüldü. Vatandaşlar, Malet Konteyner Kent’e nakledilmek istendiklerini ancak bunun yeni bir mağduriyet zinciri yaratacağını dile getiriyor.

5 Aydır Kurası Çekilen Evin Anahtarı Nerede?

Tahliye baskısına tepki gösteren bir konteyner sakini, sorunun asıl kaynağının teslim edilmeyen konutlar olduğunu vurguladı: “Bizim evlerimiz rezerv alanda. 5 ay önce kuramız çekildi ama anahtar teslim edilmiyor. Şimdi bize 'on günlüğüne başka konteyner kente gidin' diyorlar. Dolapta eşyası, evinde yatalak hastası olan insanları neden perişan ediyorlar? Şurada 15 gün sabretseler herkes zaten kendi evine gidecek.”

Eşim Felçli, Bu Soğukta Ne Yapacağım?

Konteyner kentteki dramın en acı yüzünü ise yaşlı ve hastası olan aileler oluşturuyor. Eşinin felçli olduğunu ve evi toparlayacak kimsesinin bulunmadığını söyleyen bir depremzede, "Bize 1 Nisan'da evlerin verileceği söylendi. Murat Kurum aylar önce söz vermişti, hala bekliyoruz. Biz de meraklı değiliz burada oturmaya ama anahtarı vermeden bizi kapıya koyuyorlar. Bu soğukta hasta eşimle nereye gideyim?" sözleriyle yetkililere seslendi.

Malatya Net Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
Özel Haber

Bakmadan Geçme