Malatya'da Konteyner Çarşılarda Heyecan Yaşanıyor

Deprem bölgesi Malatya'da geçici konteyner çarşılarda hizmet veren esnaflar, Kurban Bayramı arefesini hem heyecanla hem de duygusal bir yoğunlukla karşılıyor.

Malatya'da Konteyner Çarşılarda Heyecan Yaşanıyor

6 Şubat depremlerinden ağır şekilde etkilenen Malatya’da işyerleri yıkılan esnaflar, kendilerine tahsis edilen konteynerlerde bayramı karşılıyor. Bayram arefesi, her ne kadar eski günlerdeki gibi olmasa da esnafların bir kısmı işlerinin yoğun olduğunu belirtirken, bazıları ise eski yoğunlukları aradıklarını ifade ediyor.

Eski belediye meydanında yer alan konteyner çarşıda faaliyetlerine devam eden esnaflar, Malatya’nın bir an önce eski günlerine kavuşması için şehir merkezindeki işyerlerinin tamamlanmasını bekliyor. Kurban Bayramı arefesinde kent merkezinde tatlıcılar ve bıçak bileyiciler yoğun bir hareketlilik yaşarken, esnaflar bayramın kendilerine getireceği bereketi umutla bekliyor.

Konteyner çarşıda hizmet veren esnaflar, müşterilerine en iyi hizmeti sunmak için ellerinden geleni yaparken, deprem sonrası Malatya’nın yeniden inşası sürecinde dayanışmanın ve birlikteliğin önemine dikkat çekiyor. Şehirdeki bayram telaşı, esnafların yüzünü bir nebze olsun güldürse de, eski günlere duyulan özlem her geçen gün artıyor.