Malatya'da kiralık ev arayanlara kötü haber! Fiyatlar fırlayacak!

45 bin kiracının bulunduğu Malatya'da, mart ayıyla birlikte düşme eğilimi gösteren kira fiyatları Nisan ayıyla birlikte yeniden yükselişe geçti. Bir yıl içerisinde kira fiyatlarında yüzde 35 artış yaşanırken, ortalama kira fiyatı 10 bin 125 TL oldu. Kira fiyatlarının önümüzdeki eylül ayına kadar yükselmesi ve ortalama kira fiyatının ise 14 bin TL'ye ulaşması tahmin ediliyor.

Malatya'da kiralık ev arayanlara kötü haber! Fiyatlar fırlayacak!

6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerden etkilenen Malatya'da, binlerce bina yıkıldı ve ağır hasar aldı. 230 bin 499 hanehalkının bulunduğu kentte, evsiz kalan vatandaşlar şehrin farklı bölgelerinde kurulan konteyner kentte yaşamaya başladı. Konteynerde kalmayan vatandaşlar ise kiralık ev aramaya başladı.

Malatya'da ev arayanlara kötü haber! Fiyatlar fırlayacak!

Kiralık ev talebinin artmasıyla birlikte kira fiyatları yüzde yüzün üzerinde artış gösterdi. 45 bin ailenin kiracı olduğu Malatya’da, ortalama kira bedeli ise 10 bin 125 TL oldu.

Malatya'da ev arayanlara kötü haber! Fiyatlar fırlayacak!

2024 Mart ayı itibariyle kira fiyatı düşme eğilimi gösterse de nisan ayında yeniden yükseldi. Yüksek kira nedeniyle cebine uygun ev bulamayan kiracılar ise önümüzdeki günlerde daha da yüksek kira fiyatlarıyla karşılaşacak. Bir Gayrimenkul Değerlendirme sitesinde yer alan bilgiye göre, kira fiyatı eylül ayına kadar ortalama 14 bin seviyesine ulaşacak.