Malatya'da kesinleşen rezerv alanları belli oldu!

Malatya'da rezerv alan ilan edilen bölgeler merak ediliyordu. Kentsel Dönüşüm Başkanı Hakkı Alp, bu konuda önemli açıklamalarda bulunarak, Malatya'da kesinleşen rezerv alanları açıkladı. Detayları haberimizde….

Malatya'da kesinleşen rezerv alanları belli oldu!

Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayı'nda rezerv bölgelerle ilgili kapsamlı bilgilendirme ve danışma toplantısında konuşan Çevre Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanı Hakkı Alp, Malatya’da rezerv alanlarını belirlediklerini söyledi.

Malatya'da kesinleşen rezerv alanları belli oldu!

Başkan Alp, 40 mahallede rezerv alanı ilan edildiğini ve bundan sonra rezerv alanın belirlenmeyeceğini ifade etti. Başkan Alp, rezerv alan ilan edilen bazı alanlarda inşaatların başladığını belirterek, “ Depremzede vatandaşlarımızın kalıcı konutlarını yapma yönünde çalışmalarımız devam ediyor. Bunlardan birincisi merkezlerin dışında yeni yerleşim alanı olarak belirlenen alanlarda kamu eliyle kalıcı konutları yapmakla alakalı. Bu alanlar şehrin çeperlerinde belirlenen alanlar olup, kamu mülkiyetinde bakanlığımızın iştiraki olan TOKİ Emlak Konut eliyle yapılan konutlardır. Birinci yapılan, birinci kısım şeklinde ifade edilebilir. Bu alanlarda depremzede vatandaşlarımız için hak sahipleri için şehrin çeperlerinde hazine mülkleri üzerinde bakanlık eliyle yapılan konutlar kurası çekilip AFAD'ın verdiği bilgilere göre vatandaşlarımıza verilen konutlardır. İkinci kısım hak sahiplerinin kendi yerinde, bizim şehir merkezlerinde vatandaşlarımızın mülkiyetlerinde belirlediğimiz alanlar. Çarşı bölgesinde olduğu gibi Saray mahallesinde olduğu gibi yakınca da Kiltepe'de birçok yaklaşık 40’a yakın rezerv alan belirlendi. Resmi olarak ilanları yapıldı. Saha üzerinde kiminde inşaatlar başladı. Kiminde başlamak zere. Burada rezerv alan içerisinde mülkiyeti bulunan Vatandaşlara bakanlık eliyle TOKİ veya emlak konut konutları yapıp orada kimin mülk varsa o vatandaşlara konutları ve ticaretleri bakanlığımız tarafından geri tamamlandıktan sonra verilecektir.” dedi.