- Haberler
- Yaşam
- Malatya'da kayısıya anternatif olarak üretilmeye başlandı: 2 bin rakımda, 5 dönümlük arazide üretiliyor...
Malatya'da kayısıya anternatif olarak üretilmeye başlandı: 2 bin rakımda, 5 dönümlük arazide üretiliyor...
Türkiye'nin en önemli kayısı üretim merkezlerinden Malatya'da genç bir çiftçi, kayısıya alternatif olarak lavanta üretimiyle kırsal kalkınmaya katkı sağlarken, kıraç araziler için yeni bir gelir kapısı da açtı.

Pazar konusunda yerel yönetimlerden destek beklediklerini ifade eden Özbey, şöyle devam etti:
"Ürün kalitemiz analizlerle ispatlandı ancak pazar konusunda yalnız kalıyoruz. Bu potansiyeli değerlendirebilecek işbirlikleri ve destek mekanizmalarına ihtiyacımız var. Özellikle pazarlama ve satış ağlarının geliştirilmesinde yerel yönetimlerden, kooperatiflerden ve kamu kurumlarından destek bekliyoruz. Üretimin sürdürülebilir olması için pazar ayağının da güçlü olması şart."
Özbey, lavanta tarlasını her yıl genişletmeyi hedeflediğini de sözlerine ekledi.