Malatya'da kayısı ağaçları çiçek açtı

Malatya'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları kayısı ağaçlarının erken çiçek açmasına neden oldu. Bu durum, Mart ayında hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte kayısının yanma ihtimalini de beraberinde getirdi.

Malatya'da kayısı ağaçları çiçek açtı

Türkiye’de Şubat ayında mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığı Malatya’yı da etkisi altına aldı. Malatya’nın birçok ilçesinde meyve ağaçları erken çiçek açtı. Bu durum da kayısı üreticilerini endişelendirmeye başladı.

Mart ayında hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte kayısının yanma ihtimalinin olduğunu belirten Malatya Ziraat Odası Başkanı Yunus Kılıç, “Bu yıl küresel ısınmadan dolayı Şubat ayında kayısı ağaçlarının birçoğu çiçek açtı. Üreticimizin emeklerini kaybetme endişeleri var. İnşallah böyle bir don felaketi yaşamayız. Çünkü ağaçlarımız erken çiçek açtı. Elbette elimizden gelen her şeyi, gayreti sarf edeceğiz ama inşallah bu sene üreticimiz emeğini kaybetmez ”dedi.

Çiftçilerimiz dikkatli olsunlar   

Malatya'da kayısı ağacı çiçek açtı

Pütürge Ziraat odası Başkanı Kürşat Ayaydın ise sosyal medya hesabında Pütürge’de erken çiçek açan kayısı ağacını paylaşarak şunları söyledi: “Kış mevsimine rağmen sıcaklıkların artması neticesinde kayısı ağaçları çiçek açtı. Bu durum büyük riskleri de beraberinde getiriyor. Önümüzde daha Mart ve Nisan ayı var. Çiftçilerimiz dikkatli olsunlar.”