Malatya'da kaç tane okul yapılacak

Asrın felaketinde en çok yıkımın yaşandığı şehirlerden olan Malatya'da 1 yıl içinde 776 adet yatırım projesi gerçekleştirildi. Deprem sonrası okulların durumunu aktaran AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, 137 okul projesinin hayata geçirildiğini söyledi. 

Malatya'da kaç tane okul yapılacak

Malatya’da hayata geçirilen projeler ve yapılan yatırımlarla ilgili bilgi veren AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, yapılan yatırımların 540 tanesinin kamu ve özel bütçeli kuruluşlar tarafından 236 tanesinin ise belediyeler tarafından hayata geçirildiğini söyledi. 

Eğitim Önceliğimiz

Önceliği eğitime verdiklerini anlatan Milletvekili Ölmeztoprak, depremden sonraki bir yıl içinde Malatya’da ciddi manada eğitim yatırımlarının yapıldığını söyledi. Asrın felaketinde Malatya’da bulunan 2 okulun tamamen yıkıldığını ifade eden Milletvekili Ölmeztoprak, “46 okul binamız ağır hasar, 18 okul binamız orta hasar ve 210 okul binamız ise az hasar gördü. Depremin hemen ardından yıkılan ve ağır hasar gören okulların yerine yenilerinin yapılması için çalışmalara başladık ve 137 okul projemizi hayata geçirdik. Okul projelerimizin büyük çoğunluğunu kısa sürede tamamlayarak hizmete açtık. 150 okulumuzun ise büyük onarımlarını gerçekleştirdik” dedi.