Malatya'da istihdama dönüş programı başlıyor!

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'nın da aralarında bulunduğu illerde nitelikli iş gücü için 'İstihdama Dönüş Programı' hayata geçirildiği bildirildi. 

Malatya'da istihdama dönüş programı başlıyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından 6 Şubat depremlerinden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaras, Malatya, Gaziantep (sadece Islahiye ve Nurdağ ilçelerinde), Adana, Diyarbakır, Kilis, Osmaniye, Şanlıurfa’da nitelikli işgücü için ‘İstihdama Dönüş Programı’nın hayata geçirildiğini duyurdu. 

Malatya'da istihdama dönüş programı başlıyor!
Bakan Işıkhan, “İşbaşı Eğitim Programı"nda yeni bir düzenlemeyi hayata geçiriyoruz. İşbaşı eğitim programları için istihdam edilmesi gereken katılımcı sayısı taahhüdünü yüzde 70’ten yüzde 60’a, istihdam yükümlülüğünü 3 kattan 2 kata düşürerek iş arayan vatandaşlarımızın ve işverenlerimizin bu programlardan daha fazla yararlanmasının önünü açıyoruz. Ayrıca uygulanmakta olan sektör kısıtlamasını kaldırarak hizmetlerimizin yaygınlaşmasını sağlıyoruz. Depremden etkilenen şehirlerimizdeki iş gücü piyasasını bir an önce ayağa kaldırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Deprem bölgesine özel, ihtiyaca dayalı çözümler geliştirerek nitelikli işgücünün yetiştirilmesi için "İstihdama Dönüş Programı"nı hayata geçiriyoruz. Vatandaşlarımız, istihdama dönüş programı kapsamında 31.12.2024 tarihine kadar açılacak kurs/programlarda faydalanabilecek.” ifadelerine yer verdi. 

Malatya'da istihdama dönüş programı başlıyor!