Malatya'da iş yeri sayısı arttı
TEPAV'ın Ağustos 2025 İstihdam İzleme Bülteni'ne göre, giyim ve tekstil imalatında toplam 114 bini aşkın istihdam kaybı yaşandı. Mart ayından bu yana süren aylık artış eğilimi bu ay tersine dönerken toplam sigortalı çalışan sayısı aylık bazda yüzde 1,3 geriledi. Artvin hariç tüm illerde iş yeri sayısı arttı. İş yeri sayısının en fazla arttığı il 5 bin 714 artışla Hatay oldu. Hatay'ı sırasıyla Ankara (4 bin 810), Kahramanmaraş (3 bin 376) ve Malatya (2 bin 928) takip etti.
En yüksek istihdam artışı bina inşaatında
Ağustos 2025 itibarıyla yıllık bazda en yüksek istihdam artışı 140 bin 401 kişi ile bina inşaatı sektöründe gerçekleşti. Bu sektörü 130 bin 147 kişilik artışla perakende ticaret takip etti. Ayrıca yiyecek ve içecek hizmeti faaliyetleri (69 bin 219) ile insan sağlığı hizmetleri (53 bin 35) en çok istihdam artışı görülen diğer sektörler oldu.
Ne olacak depremde esnaf olmayan ıssız adamlar konteyner aldı iş heri açtı vergi yok elektrik su kira yok fiyatları da 3 kat pahalı verdiler. Denetleme yok
Bakmadan Geçme