Malatya'da hazırlıklar tamamlandı!

Malatya Orman İşletme Müdürlüğü, havaların ısınmasıyla birlikte olası orman yangınlarına karşı hazırlıklı olmak amacıyla, personellerine kapsamlı eğitim ve denetim programı uyguladı.

Malatya'da hazırlıklar tamamlandı!

Havaların ısınmasıyla birlikte orman yangınları riski de arttı.Orman Genel Müdürlüğü ise Malatya başta olmak üzere birçok ilde olası yangınlara karşı hazırlıkları başlattı.

Malatya'da hazırlıklar tamam!

Bu kapsamda Malatya Orman İşletme Müdürlüğü, personellerine olası yangınlara karşı hazır bulunmak amacıyla denetim ve kapsamlı eğitim uyguladı.

Malatya'da hazırlıklar tamam!

Programda konuşan Elazığ Orman Bölge Müdür Yardımcısı Erdal Güngör, “Bilgileri tazelemek amacıyla iş sağlığı ve ilk yardım ekibiyle birlikte bir eğitim düzenledik. Sabahtan ilk yardım eğitimimizi, iş sağlığı ve güvenli eğitimimizi ve teorik orman yangınlarıyla mücadele eğitimlerini tamamladık. Burada dört tane arazöz ekibimiz var. Bir tane daha gelecek. Beş tane arazöz ekibimiz olacak Malatya’da. Arazöz ekiplerimizle yangınla mücadelede kullanılmak üzere bulunması gereken alet ve malzemelerinin denetimini yapıyoruz. Eksikler varsa yıpranmış olanlar varsa bunların telafi yönüne gitmeye çalışacağız. Yangınlara karşı hazırız. Allah büyük yangın göstermesin. Kazasız, belasız, yangınsız bir sezon diliyorum ”dedi. 

Malatya'da hazırlıklar tamam!
Bölgede daha çok anız ve ot yangınları  görüldüğünü ifade eden Güngör, şunları kaydetti: “Bizim yangınlarımız daha çok ne diyeyim size? Orman olmayan alanlarda meydana geliyor. Anız yangını, ot yangını, bağ bahçeden türeyen yangınlar şeklinde meydana geliyor. onlara da arkadaşlarımız itfaiyeyle birlikte en kısa sürede müdahale edip Kontrol altına almayı ve sokmaya çalışıyorlar. Geçen sene 29 ufak çaplı yangınlarımız oldu. Bu sene inşallah kazasız belasız bir sezon diliyorum.”

Malatya'da hazırlıklar tamam!