Malatya'da hava durumu! Karla karışık yağmurlu...

Malatya'da kırsal bölgelerde bir süre önce başlayan ve aralıklarla devam eden kar nedeniyle çevre beyaz örtüyle kaplandı. Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi'nden edinilen bilgiye göre Malatya'da hava durumunun aralıklı olarak karla karışık yağmurlu olması bekleniyor. Peki bölge illerde hava durumu nasıl? detaylar haberimizde...

Malatya'da hava durumu! Karla karışık yağmurlu...

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi’nden edinilen bilgiye göre, Malatya'da bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir.

Hava sıcaklığının ise, Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyretmesi beklenmektedir. Bölgede rüzgar kuzey yönünde hafif, yer yer orta kuvvette eseceği tahmin edilmektedir. 

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi’nin verilerine göre, buzlanma ve don uyarısı yapıldı. Uyarıda, Seyreden düşük sıcaklıklara bağlı olarak sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi’nin sitesinde yer alan bilgiye göre, Elazığ, Adıyaman, Tunceli, Bingöl il ve ilçelerindeki hava tahmini ise şu şekilde yer almaktadır.