Malatya'da Hasarlı Yapıların Onarımı Ele Alındı!

6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya'da, İnönü Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Yapı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Türkmen tarafından 'Hasarlı Yapıların Onarımı ve Güçlendirilmesi' adlı seminer düzenlendi. 

Malatya'da Hasarlı Yapıların Onarımı Ele Alındı!

6 Şubat depremlerinden etkilene Malatya’da, inşaat mühendislerine yönelik seminerler düzenlenmeye devam ediliyor. Bu kapsamda Malatya Bilim Sanat Merkezi’nde İnönü Üniversitesi rektör Yardımcısı ve İnşaat Mühendisliği Yapı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Türkmen tarafından ‘Hasarlı Yapıların Onarımı ve Güçlendirilmesi’ adlı seminer düzenlendi.

Eğitim Programına katılan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, “Malatya’mızın olumsuz bir planlaması var. Çarşımız çökünce bütün umutları çöktü. Bir plansızlık vardı.  Şu anki durum bilinçsizlikten kaynaklanıyor.  Bu gerçekleri biliyoruz” dedi.

Malatya'da Hasarlı Yapıların Onarımı Ele Alındı!

Şehrin yeniden ayağa kalkması için üniversiteyle koordineli çalışacaklarını aktaran Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, “Seçim öncesi üniversite ile koordineli çalışılacak diye vaadimiz vardı. Seçimden sonra böyle bir yapı için çalışacağız. Mesleğe, bilime saygı olmazsa olmazımız. Deprem yaşamış bir şehirde sizlerin yol açacağınıza inanıyoruz” diye konuştu.

Malatya'da Hasarlı Yapıların Onarımı Ele Alındı!

Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit ise şunları söyledi:“Yapı okulu projesini 3 belediye başkanlığında gündeme getirmiştik. Bunu planlarken Üniversitedeki hocalarımızla beraber planlamıştık. Gönül isterdi ki ilk derslerde sizlerle birlikte olalım. Tabi ki Mühendislik alanı tıp alanı gibi dinamik bir süreçtir. Bu ihtiyacın oluştuğunu deprem sürecinde gördük. Bilim, teknoloji yazılımlar gelişmeye devam ediyor. Dolayısıyla bu yapı okulu projesinin sizlerde bazı eksiklerin gidereceğine inanıyorum.”

Malatya'da Hasarlı Yapıların Onarımı Ele Alındı!