Malatya'da Hangi Noktalarda Radar Var? Bakanlık Listeyi Paylaştı
İçişleri Bakanlığı, Kurban Bayramı süresince vatandaşların güvenli ulaşım sağlaması amacıyla ülke genelindeki radar ve EDS noktalarını 'Hayat 112 Acil Mobil' uygulaması ile resmi internet sitesi üzerinden erişime açtı. Malatya'da şehir merkezindeki rezerv alan çalışmalarının ardından devreye alınacak kavşaklar da dahil olmak üzere tüm noktaların listesi paylaşıldı.
Haberin Özeti
- • İçişleri Bakanlığı, Kurban Bayramı öncesi ülke genelindeki radar ve EDS noktalarını "Hayat 112 Acil Mobil" uygulaması üzerinden erişime açtı.
- • Malatya'da 7/24 takip için 34 kritik nokta belirlenirken, Bakan Çiftçi "tuzak radar" kurulmayacağını vurguladı.
- • Malatya merkezde rezerv alan çalışmaları sonrası kırmızı ışık ihlalleri için 10 farklı EDS noktası devreye girecek.
"Vatandaşımıza Tuzak Radar Kurmayacağız"
Denetimlerin amacının ceza kesmek değil, can güvenliğini sağlamak olduğunu vurgulayan İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, "Hangi noktalarda radar denetimi olduğunu, EDS denetimi yapıldığını Hayat 112 Acil Mobil uygulamamız üzerinden vatandaşlarımıza açıyoruz. İsteyen bu uygulamayı indirmek suretiyle nerelerde denetim olduğunu görebilecek. Vatandaşımıza tuzak radar kurmayacağız. Aynı zamanda bu bilgilere web sitemiz üzerinden de ulaşılabilecek" dedi.
Bakmadan Geçme