Malatya'da Gözler Oraya Çevrildi..! 'Sarı Altın'ın Fiyatı Ne Olacak...?
Dünya kuru kayısı üretiminde lider konumunda olan Malatya'da ürün fiyatlarının geçen yıla oranla düşmesi üreticiyi mağdur etti. Tüm girdi masraflarının iki katına çıktığı bir sezonda geçen yıl 200 TL'den satılan kayısının bu yıl 120 TL'ye düşmesi nedeniyle mağdur olan kayısı üreticisi TMO'nun acilen taban fiyat açıklamasını istiyor.
Yıllık 500 milyon dolar ihracat getirisi olan bir üründe çiftçinin mağdur edildiğini ifade eden Başkan Solmaz, “Maalesef herkesin eli çiftçinin cebinde, kayısıyı yok pahasına alıyorlar. Toprak Mahsulleri Ofisi'nin biran önce fiyatlara müdahale açısından ürün alması gerekiyor” dedi. Solmaz, birçok bölgeden üreticinin ürünlerini satarak destek olan Tarım Kredi Kooperatifleri Marketlerde Malatya kayısısının satılmadığını ifade ederek, bu duruma da tepkisini dile getirdi.
Yeşilyurt İlçesine bağlı Çayırköy Mahallesi'nde kayısı üreticiliği yapan Baki Özdemir de tüm ürünlere yüzde 100 zam yapılmasına rağmen kayısı da fiyatların yüzde 100 geri çekildiğini belirterek, “Her şeye bu kadar zam yapılmasına rağmen kayısı da fiyat geçen seneye göre yarıya düştü. Devletimizden buna el atmasını istiyoruz. Çiftçimizin kalkınması için bu müdahalenin olması lazım. Kayısımız stratejik bir ürün ama üreticiler olarak perişanız. Kayısı ağaçları kesilmeye başlanırsa üretim durur” şeklinde konuştu.
sarı altın kayısı Malatya da ağır ağı bitecek bence yerine başka alternatif ürünler bulmak lazım eğer ağrıda kayısı yetiştiriliyor Meksika ya gönderiliyorsa gerisini siz düşünün yok TMO alacak yok fiyat yükselecek arkadaşlar bu tür medya söylemlerine bakmayın bende söylemesi ister inanın ister inanmayın
Cemal kırıcıya gösterin onun dediği olur
Teyyip madur etmiş oyum teyyibe
Bakmadan Geçme