Malatya'da girişimcilik artıyor!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yayımlanan istatistiklere göre, Malatya'da bu yılın ilk 4 ayında 193 şirket kurulumu gerçekleşti.

Malatya'da girişimcilik artıyor!

TOBB Nisan ayı kurulan ve kapanan şirket verilerini yayımladı. Buna göre, Malatya’da 2023 yılının ilk 4 ayında 137 şirket kurulurken, 2024 yılının ilk 4 ayında 193 şirket kurulumu gerçekleşti. Geçen yılın nisan ayında ise 43 şirket kurulurken, bu yılın nisan ayında 35 şirket kuruldu, 

Malatya'da girişimcilik artıyor!

Kaç şirket kapatıldı?

2023 yılının ilk 4 ayında 6 şirket, 2 kooperatif ve 23 gerçek kişi ticari işletmesinin faaliyetine son verilirken, 2024 yılının ilk 4 ayında ise 31 şirket, 2 kooperatif ve 15 gerçek kişi ticari işletmesinin faaliyetine son verildi.

Malatya'da girişimcilik artıyor!

Doğu Anadolu Bölgesi

14 ilin yer aldığı Doğu Anadolu Bölgesinde Nisan ayında 140 şirket, 6 kooperatif ve 45 gerçek kişi ticari işletmesi kurulumu kaydedildi. Nisan ayı düzeyinde 21 şirket ve 2 kooperatif tasfiye işlemi gördü, 31 şirket, 1 kooperatif ve 17 gerçek kişi ticari işletmesi faaliyetini sonlandırdı.

Malatya'da girişimcilik artıyor!

Bölge İlleri 

Bir aylık sürede Ağrı’da 2, Bingöl’de 6, Bitlis’te 9, Elazığ’da 20, Erzincan’da 2, Erzurum’da 19, Hakkari’de 6, Kars’ta 3, Malatya’da 35, Muş’ta 3, Van’da 26, Iğdır’da 6, Tunceli’de 1 şirket kuruldu. Ardahan’da kurulum kaydedilmedi.

Malatya'da girişimcilik artıyor!

Malatya en fazla şirket açılan iller arasında

Türkiye’de Nisan ayında en fazla sayıda şirket kurulumunun kaydedildiği iller; İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Gaziantep, Konya, Mersin, Kocaeli, Adana, Muğla, Diyarbakır, Kayseri, Hatay, Tekirdağ, K.Maraş, Ş.Urfa, Manisa, Denizli, Sakarya, Eskişehir, Aydın, Balıkesir, Samsun, Malatya, Mardin, Çanakkale, Batman, Afyonkarahisar, Van, Trabzon, Aksaray, Adıyaman, Nevşehir, Edirne, Ordu, Yalova, Elazığ, Erzurum olarak açıklandı.