Malatya'da gençler, ahilik haftasında esnaflarla bir araya geldi
Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisi Yürütme Kurulu üyeleri, Ahilik Haftası dolayısıyla esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek hem ahilik kültürünü tanıdı hem de Çıraklık Okulu'nu ziyaret ederek istişarelerde bulundular.
Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisi Yürütme Kurulu üyeleri, Ahilik Haftası kapsamında esnaf ve sanatkârlarla bir araya geldi. Ziyaretlerde Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren de gençlere eşlik etti.Program kapsamında esnafları ve Yeşilyurt Hacı Hasan Kovuk Mesleki Eğitim Merkezi’ni ziyaret eden gençler, çıraklıktan ustalığa uzanan süreç hakkında bilgi edindi.
Çıraklıktan Ustalığa Uzanan Süreç
Gençlik Meclisi Başkanı Anıl İnce, esnaflarla yapılan buluşmada, “Ustalarımızdan çıraklık-usta ilişkilerinin geçmişten bugüne nasıl sürdüğünü öğrendik. Çıraklıktan kalfalığa, kalfalıktan ustalığa geçiş süreçlerini dinledik. Bu vesileyle tüm esnaf ve sanatkârlarımızın Ahilik Haftası’nı kutluyoruz” dedi.
Ahilik Kültürü Dürüstlük ve Dayanışmayı Öğretiyor
Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ise Ahi Evran’ın esnaf için önemine değinerek, “Ahilik kültürü dürüstlüğü, çalışkanlığı ve dayanışmayı öğretir. Ben de sanayide çırak olarak başladım, kalfa oldum, usta oldum. 25 yıldır mesleğimi sürdürüyorum. Birlik içinde hareket ettiğimiz sürece yalnızca kendi kazancımızı değil toplumun refahını da gözetmiş oluruz” ifadelerini kullandı.
Çıraklık Okullarında Artık Lise Diploması Veriliyor
Yeşilyurt Hacı Hasan Kovuk Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Remzi Sevim ise çıraklık okulunda verilen eğitimlere ilişkin bilgi vererek, “2019 yılından itibaren kalfalık ve ustalık belgelerinin yanında meslek lisesi diploması da vermeye başladık. Böylece öğrencilerimiz meslek lisesinden mezun olmuş sayılıyor” dedi.
Program, Gençlik Meclisi üyelerinin esnafla sohbet ederek ahilik haftalarını kutlamasıyla sona erdi.
Bakmadan Geçme





