Malatya'da Gazze'ye anlamlı vurgu: Kahramanlık örneği sergiliyorlar!
Malatya'da düzenlenen Sabah Namazı Aile Buluşması programına bu hafta Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşleyen katıldı. Gazze'de yaşananlara değinen İşleyen, 'Filistin halkı bir yandan zulüm altında inlerken, bir taraftan da destansı bir kahramanlık örneği sergiliyorlar.' dedi.

Zulüm Bugün Başlamadı
7 Ekim 2023 yılından bu yana İsrail’in Gazze’de uyguladığı katliama değinen İşleyen, Filistinlilerin kahramanlık örneği sergilediğini belirtti. Filistin’de yaşanan dramın bugüne has bir durum olmadığını vurgulayan İşleyen, “Filistin halkı bir yandan zulüm altında inlerken, bir taraftan da destansı bir kahramanlık örneği sergiliyorlar. Bu gibi konularla her gün ekranlarda karşı karşıya kalıyoruz. Üzerine yağan bombalar ile ölmeyenler, her gün birer birer açlıktan ölüyorlar. Bu durum sadece bu gün yaşanan bir durum değil, yıllardır yaşanagelen bir durumdur. Ayeti kerimede ‘Allah Zalimlerin Yaptıklarından habersiz değildir’ diye buyuruluyor. Ama biz kendimize ümmet olarak biz ne yaptık diyoruz. ‘Müminler birbirlerini sevip, birbirlerine destek olmadan, Birbirlerini kollayıp gözetmede bir vücut gibidir.’ Buyuruyor efendimiz A.S. Yarabbi bize bir vücut gibi yaşamayı nasip eyle. Enfal Suresinde ‘birbirinize düşerseniz gücünüz gider’ deniliyor ya. Elhamdülillah. Bu Milletten Allah Razı olsun. Bizler millet olarak dünyada en yardımsever milletiz. Allah bizi bu güzelliklerden mahrum bırakmasın. Artırmayı nasip etsin. Biz verdikçe, Allah bize daha çok verecektir.” diye konuştu.
“Müslüman Bir Vücut Gibi Olmalıdır”
Müslümanların birbirine kenetlenesi gerektiğine değinen İşleyen, şunları kaydetti:
“Müslüman bir vücut gibi olmalıdır. Aynı Allah’a ibadet eden insanlar, aynı ideal altında birbirimize kenetlenmeliyiz. Bu gün ümmetin yaşamış olduğu sıkıntıların temelinde de ümmet olamama yatmaktadır. Bizler de ümmetin bütün fertlerine karşı muhabbet besleyecek bir imana sahip olmalıyız. Yine ‘Kıyamet gününde Allah O kullara belli bir makam verir. Diğer insanlar da onlara gıpta ederler. Bu insanlar bu mertebeye neden çıktı, Peygamber değiller, Şehit de değiller. Resulullah bu konuda bu gün bile en çok ihtiyaç duyduğumuz bir nasihat veriyor. ‘Onlar aralarında bir ticaret vesilesi olmasa bile Allah için birbirlerini severler’ diyor. Bu nedenle Allah’ın rahmetini daha çok istememiz gerekiyor. Biliyoruz ki dünya hayatı ya bir sabah vakti ya da bir kuşluk vakti kadardır. Hepimiz biliyoruz ki bu dünya hayatını Allah rızasını kazanamadan terk ettiğimiz takdirde, bir eliniz yağda olsa, bir eliniz balda olsa zerre kadar bir anlamı yoktur. Cenabı Allah, Bir sabah namazının 2 rekâtı dünya ve dünya üzerindeki her şeyden daha hayırlıdır diyor. Bize ufuk gösteriyor. Biriktirmeye önem vermeyin diyor. Rabbinizin rızasını kazanmaya çalışın deniliyor.”