Malatya'da 'Gazze ile Direniş' programı
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Memur-Sen iş birliğiyle Malatya'da 28 Nisan Pazartesi günü 'Gazze ile Direniş' başlığı altında, Gazze'de yaşanan soykırımın ele alınacağı program düzenlenecek.
İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde 19 Ocak'ta yürürlüğe giren ateşkesin ardından 18 Mart sabahı şiddetli saldırılarına yeniden başladı. İsrail ordusunun saldırıları yeniden başlatmasından itibaren çoğunluğu yaşlı, kadın ve çocuk olmak üzere 2 bin 62 Filistinli hayatını kaybetti, 5 bin 375 kişi yaralandı.
İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik sürdürdüğü saldırılarda can kaybı her geçen gün artıyor. Şu ana kadar yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı 51 bin 439'a ulaşırken, 117 bin 416 kişi de yaralandı. Bu durum, dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'de de büyük tepkiyle karşılanıyor. Ülkenin dört bir yanında düzenli olarak gerçekleştirilen yürüyüşler ve konferanslarla Gazze'deki vahim tablo protesto edilmeye devam ediyor. Bu kapsamda İHH İnsani Yardım Vakfı ve Memur-Sen iş birliğiyle Malatya'da 28 Nisan Pazartesi günü saat 20.00’de ‘Gazze ile Direniş’ başlığı altında, Gazze'de yaşanan soykırımın ele alınacağı program düzenlenecek. Merkez Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenecek programa konuşmacı olarak, Eyüp Sultan Vakfı Başkanı Talha Toğrulca, Vaiz ve Yazar Nurettin Yıldız, Araştırmacı- Yazar Muhammed Emin Yıldırım ve Akademisyen Prof. Dr. Abdurrahman Ateş katılacak.